2533ST
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887396

Opstelling Semper Altius 1

Ook in de één na laatste competitiewedstrijd werd er weer winst geboekt. Tegen het laaggeplaatste HPSV werd er uiteindelijk met 1-4 gewonnen. Al in de 1e minuut winst Roger vd Bosch uit een snelle aanval de 0-1 op het, nog erg nostalgische, scorebord te zetten. Daarna zakte de wedstrijd ver terug. Of het warme weer de oorzaak was of het hoge gras, wat uit milieuoogpunt, al erg lang niet meer door de gemeente Den Haag was gemaaid, weten we niet. Maar het niveau kwam in de eerste helft niet boven een wedstrijd tussen twee camping-teams uit een zomeravondcompetitie uit.

In de tweede helft kwam Mick van Oorschot de voorhoede versterken.  In de 46e minuut wist hij fraai uit een voorzet de 0-2 binnen te koppen. Maar de grensrechter van HPSV stak daar een (vlaggen)stokje voor. Het duurde daarna tot de 70e minuut voordat Daniel Vink met een uitstekend schot de 0-2 kon aantekenen. Vervolgens was de wedstrijd gelopen, mede omdat een net ingevallen speler van HPSV met twee gele kaarten de kantine kon gaan opzoeken. Trainer Eki Kort liet daarna de JO19 spelers Mick Roos, Max Geense en Jayden Batelaan nog wat speel minuten maken. In de 80e minuut maakte Justin Wenkenbach de 0-3 en in de laatste minuut pikte ook Gino Kos nog een doelpuntje mee. Terwijl Danny vd Oever nog lekker stond te genieten van het warme zomerweer wist de spits van HPSV vanaf de aftrap met een schot van 50 m afstand over Danny nog de 1-4 aan te tekenen.

Nog één competitieronde te gaan en daarna de nacompetitie in. Gelukkig is de schorsing van Arend Balijon, met dank aan RAS, teruggebracht naar twee wedstrijden. Die kan dus meehelpen in de nacompetitie, of dit ook het geval is met Morad Chalhi is nog afwachten, maar die gaat wel met grote stappen de goede kant op.

Door de resultaten van afgelopen zaterdag worden de wedstrijden in de nacompetitie al wat duidelijker. Alleen de derde periode moet nog verdeeld worden. Hiervoor komen zowel Haagse Hout als REMO nog voor in aanmerking.

Op dinsdag 28 mei speelt deze periodekampioen dan thuis tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit 5D.

Op zaterdag 1 juni speelt Semper Altius dan thuis tegen of SVH of Zuid West DH om een plek in de finale van de nacompetitie. Deze wedstijd gaat dan tegen of Quick Steps of tegen de nr 9 uit de 4e klasse E.