Semper Altius levert strijd tegen de verkeerde - Semper Altius

Semper Altius levert strijd tegen de verkeerde

Semper Altius levert strijd tegen de verkeerde

DUNO 1

4 - 1

Semper Altius 1

Competitie

4e klasse C

Datum

5 november 2022 14:15

Scheidsrechter

H. ten Voorde

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Opstelling Semper Altius 1

Dat Semper Altius meer moet gaan leveren om dit seizoen aan punten te komen was van tevoren  duidelijk. In de vierde klasse C is het uitsluitend Semper  dat nog geen punten heeft gepakt en het staat alleen maar niet onderaan omdat de KNVB bij een ander team drie punten in mindering heeft gebracht.

 

Semper begon dan ook fel en scherp aan de uitwedstrijd tegen Duno. Al bij de eerste serieuze aanval van Semper maakte een Duno-speler kennelijk een overtreding in het strafschopgebied, die meteen werd bestraft met een penalty. Brahim pakte dit cadeau echter niet uit en schoof de bal in de handen van de Duno-keeper. In het vervolg van de wedstrijd zou deze misser Semper duur opbreken, omdat het nu eenmaal veel gemakkelijker voetbalt met een voorsprong op zak, een voorsprong die er dus niet kwam.

 

Halverwege de eerste helft richtte de woede van Semper zich - na eerdere protesten - voor de eerste keer voluit tegen de scheidsrechter. Na een botsing in het strafschopgebied was een speler van Semper neergegaan, maar de scheidsrechter had in eerste instantie kennelijk niet gezien dat het hier om een hoofdblessure ging en het snel ging snel verder. Meteen nadat hij daarop attent was gemaakt, floot de scheidsrechter echter alsnog om verzorging toe te laten. Hij werd na dit fluitsignaal direct door drie, vier Semper-spelers fel belaagd om verhaal te halen (over een niet-gegeven strafschop of over het niet-tijdig affluiten?). Het is eigenlijk een wonder dat er maar één iemand voor dat luidkeels protesteren geel kreeg. Dat dat nota bene Jasper de aanvoerder was, verbaast wel. De aanvoerder mag toch wel protesteren, of niet dan? Tijdens de - langdurige - verzorging van de blessure nam (vrijwel) iedereen van Semper de gelegenheid zijn beklag te doen bij de leidsman. Die liet zich niet tot een discussie verleiden en dus leidde dit verder tot niets, anders dan tot een wissel.  

 

Inmiddels was Duno al wel op voorsprong gekomen. Het duel werd daarna nog fysieker en harder dan het al was, wat leidde tot veel vrije trappen over en weer en vooral tot veel misbaar door spelers van Semper, welk misbaar zich ook op de scheidsrechter bleef richten. Naar verluidt is deze tijdens de rust even in de kleedkamer van Semper geweest om te informeren hoe het nu met de aan zijn hoofd gewonde speler ging en om zich te verontschuldigen voor het niet goed inschatten van de eerder genoemde (hoofd)blessure. Aan het begin van de tweede helft werd er een kwartiertje lang weer vrij normaal gevoetbald.

 

In die tweede helft kwam Duno op een 2-0 voorsprong. Kort na een opstootje - waarbij meerdere spelers van beide teams betrokken waren – maakte een Duno-speler een onverwachts harde overtreding en deze Duno-speler kon met een directe rode kaart inrukken; er was toen nog bijna éénderde van de wedstrijd te gaan en dat opende op zich dus mogelijkheden voor Semper.

 

Aan de kant van Semper regende het echter geen kansen, maar wel gele kaarten. Deze werden gegeven voor overtredingen die makkelijk te vermijden waren en voor steeds weer protesteren bij de man in het zwart (die deze keer een rood shirt droeg, omdat Duno al in het zwart met groen speelt). Ook Duno kreeg haar aandeel in de kaarten (maar veel kleiner), onder meer voor de keeper vanwege tijdrekken; ook de aanvoerder van Duno kreeg geel vanwege protesteren bij de scheidsrechter. Zouden aan dat protesteren door een aanvoerder dan toch beperkingen zitten? Na de 3-0 voor Duno werd het nog 3-1 door Brahim, die daarmee zijn opvallende misser uit de eerste helft echter niet goedmaakte, simpelweg omdat deze treffer daarvoor eigenlijk te laat kwam.

 

Hoewel er uiteindelijk behoorlijk veel tijd werd bijgeteld, lukte het Semper niet de aansluitingstreffer te maken, laat staan de gelijkmaker. Dat kwam ook al doordat Mitchell zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Toen Duno ook nog de 4-1 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld. Na afloop van de wedstrijd kreeg ook Mick nog op het veld een tweede gele kaart voorgehouden, vermoedelijk vanwege zijn evaluatie van de man met de fluit, die daar zo te zien niet van gediend leek.

 

De selectie van Semper loopt niet over van kwaliteit. Dat is uiteraard voor een deel te compenseren met vechtlust en inzet. Maar dan moet die strijdlust zich wel richten op de tegenstander (en op goed voetbal) en niet naar de scheidsrechter, die dit pittige potje rustig en geduldig tot een goed einde bracht en die ook bepaald geen thuisfluiter was (neem onder meer de makkelijk gegeven strafschop tegen Duno, de directe (licht)rode kaart voor een Duno-speler en het optreden tegen tijdrekken door Duno).  Zoveel beter was Duno niet eens, maar Semper protesteerde zichzelf uit de wedstrijd. Die kaarten – opgeteld bij die van bijvoorbeeld vorige week - zullen ook leiden tot schorsingen, hetzij meteen hetzij later dit seizoen. Het zou jammer zijn als aan het einde van het seizoen bij degradatie naar de vijfde klasse achteraf zou blijken dat juist deze wedstrijd door die schorsingen mede bepalend was.

 

Hopelijk heeft Semper de lastigste tegenstanders in de poule nu even gehad en kan het punten pakken tegen andere laagvliegers.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!