Huidig protocol 29-09-2020

Huidig protocol 29-09-2020

Protocol voetballen bij Semper Altius in Coronatijd

Versie 1 oktober 2020

 

Noot vooraf:

Door de aangekondigde maatregelen vanuit de overheid zijn wij helaas genoodzaakt ons protocol

opnieuw te wijzigen conform de nieuwe maatstaven. Zoals wij hieronder zullen opsommen.

 

Maar in eerste instantie doen we eerst een dringend beroep op u allen:

 

Gebruik het gezond verstand ten tijde van deze immer durende corona crisis…we moet dit samen doen! Het niet houden aan bepaalde regels en richtlijnen kunnen eventueel boetes opleveren voor de club en zelfs een eventuele sluiting van het sportpark!

 

Wij doen derhalve al geruime tijd een beroep op vrijwilligers op diverse vlakken binnen de club tijdens wedstrijddagen en trainingen (bv. ontvangst van tegenstanders, handhaving op het terrein enz. enz.), om alles in goede banen te leiden.

 

Wij als club waarderen deze vrijwilligers heel erg en verwachten dan ook dat deze vrijwilligers door eenieder met respect worden behandeld, zij staan er omdat het volgen van de regels noodzakelijk is voor de gezondheid van iedereen die zich bevindt op onze sportvelden.

 

Luister naar de aanwijzingen die worden gegeven en volg deze op,

bij het niet opvolgen van aanwijzingen en het volgen van de geldende regels, kan u de toegang tot ons terrein worden ontzegt!

 

 

Dan nu de nieuwe regels die ingaan voor minimaal 3 weken van 29 september 2020 om 18:00.

 

Er zullen geen toeschouwers welkom zijn op het terrein.

Kom dus alleen naar ons terrein als je moet trainen of een wedstrijd moet spelen.

Na de training dien je het terrein ook weer direct te verlaten.

 

Voor de jeugd geld derhalve ook weer op trainingsavonden dat de kinderen moeten

worden afgezet voor aanvang van de training en opgehaald na de training.

 

Tijdens wedstrijddagen mogen ouders ook niet kijken langs de lijn en dienen na het afzetten van de kinderen het terrein weer te verlaten.

 

Voor uitwedstrijden gelden rijdende ouders niet als toeschouwer maar als begeleider.

Wij adviseren echter iedereen het aantal auto’s naar uitwedstrijden zoveel mogelijk te beperken.

Om eventueel lang buiten wachten en teleurstelling te voorkomen is het raadzaam contact op te nemen met de tegenstander voor het maximum aantal begeleiders dat wordt toegelaten.

 

Voor bezoekers aan onze club stellen wij een maximum van 4 auto’s voor de jongste jeugd en vanaf de JO13 een max van 5 auto’s per team.

 

Wij adviseren om in navolging van het RIVM en de Rijksoverheid bij het vervoer gebruik te maken van een mondkapje.

 

Ook zullen wij de kleedkamers weer sluiten omdat we hier geen controle kunnen houden, tevens geld dat na je eigen wedstrijd en/of training je weer wordt gerekend als toeschouwer en dus het terrein z.s.m. dient te verlaten, wel zal er toegang zijn tot de Wc’s en kranen in de gang bij de kleedkamers.

 

Tevens blijven onderstaande regels bestaan:

Wettelijk bepaald:

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht; 

Vanaf JO13-groepen geldt de 1,5 meter afstand regeling naast het veld en tot aan trainers/ begeleiders ouder dan 18 jaar, trainen kan zonder de 1,5 meter regel.

Voor aanvang van de sportactiviteit kan er afhankelijk van de sportlocatie voor een gezondheidscheck een aantal vragen over u of uw kind worden gesteld, 

Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot spelers tot en met 12 jaar. 

 

Aanvullende regels die bij Semper Altius gelden gedurende de komende tijd:

Bij alle wedstrijden dienen zowel onze spelers als de bezoekers omgekleed naar Semper Altius te komen, en ook in voetbalkleding weer vertrekken;  

De kleedkamers en douches zullen niet beschikbaar zijn;  

De bezoekende vereniging zorgt ervoor dat via wedstrijdzaken app een lijst met spelersnamen en begeleiders is ingevoerd of vult deze ter plekke in met de wedstrijdbegeleider/scheidsrechter. 

Tevens verzoeken wij bij aankomst een aantal gegevens af te geven van een contactpersoon; dit kan vooraf via https://www.semperaltius.nl/1461/registratie-bezoekers-wedstrijd-dagen/ of bij het aanmelden bij onze deaanmeldingsplek naast veld 3 d.m.v. het scannen van de QR code.  

Bij de aanmeldplek zal er tevens een gastvrouw of gastheer van Semper Altius staan, die de bezoekende ploeg ontvangt en begeleidt naar het juiste veld. 

Elke thuisploeg levert een eigen gastheer/gastvrouw en handhaver, de begeleiding zal worden gemaximaliseerd tot 2 trainers, 1 scheidsrechter en indien nodig 1 vlagger.

 

In geval van besmetting binnen Semper neemt betreffende trainer contact op met jeugdbestuur, welke vervolgens contact opneemt met de GGD dan wel andere noodzakelijke contacten zal benaderen. Betreffende speler 10dagen niet mee laten doen. Rest van het team adviseren eventueel een test te laten doen bij een vastgestelde besmetting (via de GGD).

Een eventuele besmetting bij een tegenstander, wordt geacht contact op te nemen met het jeugdbestuur van Semper Altius.  

Het éénrichtingsverkeer blijft gehandhaafd, conform het filmpje dat door ons is gemaakt en is te vinden op https://youtu.be/PTkcMJnVPAQ 

Op het terrein zijn de looproutes tevens met pijlen aangegeven. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!