Huidig protocol 3 Juni 2021

Huidig protocol 3 Juni 2021

*Goed nieuws. *

Het demissionair kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni

De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18

 

Begeleiders/ trainers uitspelende team

Er geldt bij ons op het terrein een maximum van 2 begeleiders (ouder dan 18)/ trainers die het uitspelende team mogen ondersteunen.

 

Trainingen en wedstrijden senioren

Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Deze versoepeling biedt ruimte om als vereniging te starten met zomervoetbal. Voor senioren een uitgelezen kans om dit seizoen toch nog een balletje te trappen, of dat nou in de vorm van een training, wedstrijdje of onderling toernooi is.

Geen ouders of supporters op het terrein maar wel op het terras

Helaas mogen er tijdens wedstrijden en trainingen nog geen ouders/ supporters op het terrein. Gelukkig heeft Semper Altius een kantine met een volledige horecavergunning.  Voor het terras en de kantine gelden dus ook de horecaregels. De kantine en het terras zijn dus weer geopend vanaf 5 juni. U kunt bij aankomst een plek reserveren op het terras. Hier geldt een maximum van 50 personen en een consumptie is verplicht. Daarnaast moet er gebruik worden gemaakt van een zitplaats en is in de kantine een mondkapje verplicht.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

 

Wat betekent dit voor de al bestaande handhaving op het terrein van Semper Altius:

De taak is primair uitleggen wat de mogelijkheden zijn (of buiten het hek/of met een maximum van 50 gebruik maken van de horecafaciliteiten). Wim (de eigenaar van de kantine) is verantwoordelijk voor de handhaving op het terras en vooralsnog blijven we actief met de eenrichtingslooplijn.

 

Corona_protocol_03_Juni_2021.docx

Het éénrichtingsverkeer blijft gehandhaafd, conform het filmpje dat door ons is gemaakt en is te vinden op https://youtu.be/PTkcMJnVPAQ 

Op het terrein zijn de looproutes tevens met pijlen aangegeven. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!