D1 blijft in de race voor het kampioenschap

Semper Altius JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

3 mei 2014 11:00

03-05: F.C. ’s Gravenzande D4-Semper Altius D1 0-1 (0-1).
We wisten vantevoren dat onze laatste uitwedstrijd van het seizoen geen makkie zou worden. Tegen het fysiek zeer sterke ’s Gravenzande misten we Yannick (die was naar Barcelona-Getafe) en Jilhany (die was op vakantie in Turkije) en gelukkig mochten we Lamar van D2 lenen zodat we toch 13 spelers hadden. Voordat wij moesten beginnen was VELO al klaar en zij hadden met 5-2 gewonnen na een 0-2 achterstand. Geen verrassing want thuis verspeelt VELO geen punten… maar we wisten dus voor de wedstrijd al dat we moesten winnen om in de race om het kampioenschap te blijven. We speelden op veld 10 en eigenlijk zouden ze op dit complex bussen moeten laten rijden, het duurde een eeuwigheid voor we bij het veld waren… We begonnen best aardig en combineerden een paar keer aardig tot bij de goal van ’s Gravenzande maar onze spitsen kwamen fysiek tekort tegen de fysiek sterke en snelle Westlandse verdedigers. Na een kwartier besloten we Lamar als spits te gaan laten spelen en gingen we wat meer voor de snelle dieptepass en deze simpele speelwijze leverde ook kansen op. Zo kwam Lamar op snelheid alleen voor hun keeper maar hij schoot net naast. Aan de overkant waren de gastheren ook een paar keer gevaarlijk, eigenlijk vooral na slordigheden in onze opbouw. Robin redde echter een paar keer knap. Toen Ryan vlak voor rust na een corner scoorde waren we weer op koers in de titelrace. Uit de volgende aanval kopte ’s Gravenzande echter van dichtbij keihard op de onderkant van de lat en zo gingen we met wat geluk met 0-1 rusten.

De kleedkamer was veel te ver weg dus bleven we op het veld. We hadden een goed gesprek over hoe we het de tweede helft aan moesten gaan pakken en simpelweg kwam het erop neer dat we iets simpeler zouden gaan spelen om in ieder geval te voorkomen dat de thuisclub nog kansen kreeg door fouten in onze opbouw. Met een inzet en overtuiging die ik dit seizoen nog niet vaak gezien had deden de spelers er alles aan om deze wedstrijd te winnen. En gaven we ook eigenlijk geen kansen meer weg. We kregen zelf trouwens ook bijna geen kansen meer. Zo was de tweede helft meer spannend dan goed maar dat moest dan maar een keertje. Tien minuten voor tijd hadden we de wedstrijd overigens wel kunnen beslissen. De prima scheidsrechter gaf een strafschop aan ons na aangeschoten hands alleen die werd slecht ingeschoten en gestopt door hun keeper. Nu was het even afwachten hoe we hierop zouden reageren en de reactie was geweldig. Onze spelers gingen nog harder werken en gaven nog minder weg. Super! Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal 0-1 en pakten we drie belangrijke punten in de kampioensrace. Volgende week valt de beslissing in onze poule . Wij spelen om kwart over tien thuis tegen Monster en drie kwartier later trapt VELO in Delft af tegen de nummer drie, Full Speed. Ons plan is om te winnen van Monster en dan hopen we dat er in hun kampioenswedstrijd zoveel druk op VELO komt te staan dat ze daaronder bezwijken en niet winnen in Delft. Zodat wij er op het allerlaatste moment met de titel vandoor gaan… Het zou een onvoorstelbaar mooi einde van een superseizoen zijn.