E-pupillen, E2, Groep 5 08

20 september 2014 9:00

Scheidsrechter

Richard van Campenhout

Op de mooie zaterdagochtend van 20 september stond de E2 te popelen om de wedstrijd tegen DHC aan te vangen. Nadat de goals recht waren gezet kon scheidsrechter Richard iets na 9.00 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd. Toeschouwers waren er volop, dus het was een gezellige bedoening in de Hoekpolder.

Net als vorige week tegen RKDEO gingen de 1e 5 minuten redelijk gelijk op. De E2 moet nog steeds een beetje aan elkaar wennen en DHC bleek ook een goed voetballende ploeg te zijn. Maar het was wederom Merv die de ban brak en met een hard droog schot de 1-0 tegen de touwen joeg. DHC was echter niet onder de indruk en na wat misverstandjes achterin stond het al snel weer 1-1. Dat was even wennen, want vorige week was de verdediging niet te passeren geweest. Maar de E2 herpakte zich goed en snel. Er werd prima overgespeeld en al snel knalde Hamid de 2-1 binnen. De 3-1 van Merv liet niet lang op zich wachten en daarna was het weer de beurt aan Hamid: 4-1 en DHC zag de bui al hangen. Met nog 2 goals wist Merv zijn stempel op de 1e helft te drukken: 5-1 en 6-1. Dat DHC nog voor het rustsignaal 6-2 wist te maken liet eens te meer zien dat nonchalance achterin altijd wordt afgestraft.

In de 2e helft bleek de E2 een hoop afspraken te zijn vergeten. Er werd weinig overgespeeld (wel heel veel gepingeld) en posities werden niet bezet of overgenomen. DHC kon zodoende vrij makkelijk enkele kansen creëren. Kyan stond echter op zijn post en bleef scherp tot de laatste minuut. Hoogtepunt van de 2e helft was de 7-2 van Salaheddine, die na goed doorzetten met zijn linkerbeen de keeper in de verre hoek wist te verschalken. Na het missen van talloze kansen, iedere speler wilde wel zijn doelpunt meepikken, was het slotakkoord voor Merv. Met zijn 5e treffer maakte hij de 8-2 en daarmee verdiende hij een publiekswissel, ware het niet dat de prima fluitende scheidsrechter het tijd vond en floot voor het einde.

Alle jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld met een verdiende overwinning als resultaat. Volgende week de uitwedstrijd tegen Den Hoorn, dat belooft een pittige wedstrijd te worden. Dus maandag en donderdag lekker trainen, dan zijn de jongens er zeker klaar voor.