Assist: Kyan Duindam
47'

E-pupillen, E2, Groep 5 08

27 september 2014 10:15

Op het prachtige complex van Den Hoorn stond de E2 klaar om zaterdagochtend de strijd tegen de plaatselijke E5 aan te binden. De spelers en supporters hadden er zin in dus het beloofde een mooie ochtend te worden. Het werd er een met pieken en dalen maar verveeld heeft niemand zich.

Na de aftrap kwam Den Hoorn binnen een minuut al op een 1-0 voorsprong na een misverstand op het middenveld. Kan gebeuren uiteraard, het zorgde er in ieder geval voor dat de jongens wakker waren geschud. Er ontspon zich een ware strijd, met over en weer wat overtredingen wat mooi voetbal eigenlijk onmogelijk maakte. Salaheddine wist zich op het middenveld echter goed vrij te spelen en wist de goed vrijgelopen Hamid te bereiken. Zijn rush eindigde zoals het hoort: met een doelpunt en de 1-1 was een feit. Na wat halve kansen over en weer wist Salaheddine zich wederom vrij te spelen en met een goede pass  Hamid te bereiken. Het leek wel een kopie van het 1e doelpunt, want Hamid schoot de bal onberispelijk achter de kansloze keeper: 1-2. Achter in werden de mouwen opgestroopt en het blok Daniël, Brandon, Bastian en afwisselend ondersteund door Ersin en Angelo hadden het erg druk maar voor rust werd niet meer gescoord.

In de 2e helft kwam Den Hoorn onverwacht snel langszij dankzij wederom een misverstand en na deze 2-2 brak er een onrustige fase aan in het veld. De term 'kleunvoetbal' dekt de lading. De details zal ik de neutrale lezer besparen, maar voor een toelichting kan altijd aangeklopt worden. Wat positief aan deze fase is te noemen is dat de E2 zich niet snel laat intimideren, zijn mannetje staat wanneer nodig en goed voor elkaar opkomt. Merv bleef stoïcijns als altijd en uit een snelle aanval schoot hij prachtig de 2-3 binnen. Toen even later Kyan met een geweldige uittrap Merv wist te bereiken leek het doelpunt van de wedstrijd gemaakt: met een keiharde knal hoog bij de 2e paal stond de 2-4 op het fictieve scorebord. De arme keeper van Den Hoorn heeft deze knal alleen maar gehoord. Toen verslapte de E2 enigszins en Den Hoorn maakte hier dankbaar gebruik van: 3-4 en 4-4 en de E2 kraakte. Maar een paar minuten voor tijd leek Hamid de wedstrijd te beslissen. Hoe hij het deed weet ik nog niet, maar met een geweldige lob, haast achteloos geschoten, wist hij de 4-5 te maken. De 3 punten leken binnen maar dankzij een arbitrale onzorgvuldigheid kreeg Den Hoorn in de laatste minuut een vrije trap. Met een mooie boog verdween deze achter de kansloze Kyan en de 5-5 was een feit.

De toeschouwers hebben genoten van een mooie pot voetbal waar alles in zat. De jongens van de E2 hebben zich echt van hun beste kant laten zien. Echt iedereen vocht voor wat ie waard was, het was een genot om zoveel inzet te zien. Volgende week de wedstrijd in en tegen koploper Blijdorp.  De technische staf gaat deze wedstrijd vol vertrouwen tegemoet!!