47'
Angelo Mambre (intikker)

E-pupillen, E2, Groep 5 08

4 oktober 2014 9:45

Na wat verschuivingen in het wedstrijdschema de afgelopen week bleek dat de E2 afgelopen zaterdag om 09.45 uur uit moest spelen tegen Wippolder E4. Blijdorp E3 en Wippolder E5 zijn namelijk tussentijds uit de E2-poule gehaald ('de Poule des Doods', ik geef deze teams groot gelijk), maar daar is Wippolder E4 voor in de plaats gekomen en dat was direct onze tegenstander. Zonder  Salaheddine en Merv  maar met het nieuwe Semper-lid Umut in de gelederen waren de verwachtingen wederom hoog gespannen bij de talrijke supporters.

In de 1e helft tastten beide teams elkaar een beetje af maar gedurende de wedstrijd begon de E2 het initiatief te nemen. Umut en Hamid moesten voorin nog een beetje aan elkaar wennen en verder dan een paar halve kansen kwamen we hierdoor niet. Ook Angelo kwam niet door de stugge defensie van Wippolder heen, de tegenpartij stond ook goed te verdedigen. Omdat achterin het stabiele Semper-blok, bestaande uit Daniël (rechtsback), Brandon (libero) en Bastian (op links) wederom ijzersterk speelde waren de kansen schaars over en weer. Kyan kwam zeer sterk in actie bij een corner en de goed ingevallen Ersin speelde de beste wedstrijd uit zijn 'carrière'. Met 0-0 gingen we de rust in maar de TD en de supporters wisten dat goals niet lang uit konden blijven.

En dat bleek. Met een paar kleine omzettingen begonnen de jongens scherp aan de 2e helft en dat resulteerde al snel in de 0-1 van Umut. Met een wervelende actie speelde hij zich knap vrij en knalde de bal hoog tegen de touwen. Zijn 1e Semper-doelpunt, proficiat! Enkele minuten later liet ook Hamid zien dat hij het scoren nog steeds niet is verleerd. Behendig als hij is wist hij na een mooie aanval over meerdere schijven de bal hard en droog binnen te schieten. En toen begon het echt te lopen. Er werd goed vrijgelopen, ballen werden keurig in voeten geplaatst en er werd zelfs voorzichtig onderling gecoacht. Deze goede fase leidde wel tot kansen, maar nog niet tot doelpunten. Ersin dacht met een vlammend schot eindelijk de 0-3 te maken, maar helaas hield de keeper de bal tegen. Umut was echter alert en tikte de rebound genadeloos binnen: 0-3. Toen was er toch een klein moment van verslapping en dat werd direct afgestraft. Met een aanval dwars door het midden wist Wippolder onverwacht te scoren: 1-3. Het slotakkoord was echter voor Semper. Een snelle aanval werd goed uitgespeeld en Angelo wist met zijn punt de harde voorzet van Umut bij de 2e paal binnen te tikken: 1-4 en einde wedstrijd. De AA'tjes na afloop (bedankt Patrick) smaakten goed en waren welverdiend.

De E2 heeft wederom een dijk van een wedstrijd gespeeld. Er wordt steeds beter gevoetbald en de defensie, gesteund door een zeer betrouwbare keeper, raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Er worden weinig tot zeer weinig kansen weggeven en dit geeft de creatieve aanvallende lijn voldoende vertrouwen om hun acties (en doelpunten) te maken.

De volgende wedstrijd is zaterdag 11 oktober as de topper tegen Concordia, 09.00 uur thuis. Kaarten voor deze kraker kunnen komende donderdag in de voorverkoop worden aangeschaft bij ...