40'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 04

1 november 2014 9:00

Op zaterdag 1 november 2014 begon dan eindelijk de competitie voor de E2. In een hogere klasse, de 4e klasse 04, en gelijk tegen 'grote buur' Haaglandia was het een mooi affiche voor de voetballiefhebbers. De grote schare supporters was ook weer present en in het najaarszonnetje was het goed toeven in de Hoekpolder.

Toen de scheidsrechter affloot voor het begin van de wedstrijd stonden de jongens zich nog blijkbaar te vergapen aan het heerlijke, zonnige warme weer want na 12 seconden stond het al 0-1 voor Haaglandia. "Welkom in de 4e klasse" werd er nog net niet bijgezegd, maar zo voelde het wel een beetje. Haaglandia bleek een fysiek sterke tegenstander te zijn en er werd her en der op het veld flink geduelleerd. In het begin moest de E2 even wennen aan deze manier van voetballen, echter na verloop van tijd lieten de jongens zien dat ze zich de kaas niet van het brood laten eten. Haaglandia werd langzaam maar zeker teruggedrongen en er werden enkele kansen gecreëerd. Het vizier stond echter niet op scherp of er werd te gehaast geschoten waar overspelen een betere optie zou zijn geweest. Vlak voor rust werd Kyan ook nog eens verrast door een hoge zwabberbal, die onverwacht net onder de lat in het doel verdween: 0-2. Onverdiend, maar niet minder waar.

In de 2e helft werden de duels nog wat steviger maar de jongens lieten zich niet gek maken. Goed combinerend bleven ze op de been en Haaglandia werd op een gegeven moment overlopen. Een doelpunt kon niet uitblijven en na enkele helaas slecht uitgespeelde aanvallen wist 'big' Daan dan toch de ban te breken. Op wilskracht bleef hij op de been tussen enkele verdedigers en met een vlammend schot in de verre hoek wist hij de E2 weer nieuw elan in te blazen: 1-2. Umut mocht even later aanleggen voor een vrije trap. Hij zag goed waar de keeper stond (rechts) en plaatste de bal keurig links in de hoek, De keeper had de bal nog bijna maar de bal rolde alsnog langzaam over de doellijn: 2-2! Maar in plaats van door te drukken werd de E2 teruggedrongen. Afspraken werden nauwelijks meer nagekomen in het veld en waarschijnlijk begon ook de Halloween-avond zijn tol te eisen. Dit was het moment waar Kyan de hele wedstrijd op had zitten wachten, Met enkele prachtige reddingen wist hij zich te onderscheiden en hield hij zijn E2-makkers op de been. Toen de prima fluitende scheidsrechter affloot was iedereen tevreden met het zwaar bevochten punt.

De E2 heeft eens te meer getoond dat het een team is waar niet mee te spotten valt. Als de vechtlust voor elkaar en de prima inzet gekoppeld kan worden aan meer rust aan de bal en zeker wat meer rust voor de goal van de tegenstander dan gaan we nog veel mooie momenten beleven dit seizoen. In ieder geval, trainer Rob heeft alles genoteerd en opgeslagen, dus maandag kunnen de jongens weer aan de bak op de training. Volgende week de uitwedstrijd bij VCS, aanvangstijd 08.30 uur dus 08.00 uur verzamelen.