2 - 2

Quick Steps E1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 08

15 november 2014 9:00

Herfst, eindelijk. Nou ja, lekker is anders. Dankzij het kunstgras konden we vandaag voetballen. En wat een mazzel, bijna de hele wedstrijd was het droog. Deze verslaggever had een mooi plekje tussen de harde kern voetbalmoeders gevonden. Zo hoor je nog eens wat. Die arme Djin bijvoorbeeld. Offert zich op om te fluiten in de regen. Doet dat niet helemaal naar de zin van zijn vrouw en heeft waarschijnlijk een zware zondag achter de rug. “Waarom fluit die man?” “Hij moet wat beter uit zijn doppen kijken, anders krijgt hij klappen van me.” Zomaar een paar quotes van de ogenschijnlijk lieve Githa. Gewoon goed gefloten hoor Djin.

Ok, dan de wedstrijd. Het was een schaakspel in het begin. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er werd lekker fel verdedigd. Quick Steps kreeg de hele eerste helft eigenlijk maar 1 kans. Maar wij hebben Beniamin die knap redde. Gilano, Bradley en Shivan kregen schietkansen, maar de harde kern moeders hadden bananen in hun schoenen gedaan en dus waren het afzwaaiers. Niet alles kan erin natuurlijk. Na wat halve kansen kregen we betere kansen. Dominic passt op Leandro die vanaf rechts uithaalt. De keeper redt, maar laat los waarop Mauro bijna kan binnen tikken. Leandro kreeg vlak voor rust nog een mooie kans, maar raakte de bal helaas half waardoor de keeper kon redden.

De 2e helft was nog niet begonnen of Quick Steps kreeg een enorme kans. Een hard schot op de lat, waarna de bal uit de kluts vlak voor onze lijn viel. Dominic werkte weg met een mooie omhaal. Quick Steps dringt aan en krijgt een corner. Die wordt met rechts schitterend ingedraaid en vliegt er ondanks de vingertoppen van Beniamin ineens in: 0-1. De gelijkmaker kwam snel. Een verre uittrap van Beniamin kwam bij Milan die hem langs de verdediging frommelt, waarna Mauro er als de kippen bij was om de bal langs de keeper te tikken: 1-1! Dat smaakt naar meer. Colin kwam goed op langs de rechterkant en schiet hard. De keeper redt, waarna de bal bij Mauro komt. Hij geeft hem direct voor op Milan zich voor zijn man vecht en in 2 instanties de bal van dichtbij maakt: 2-1! Helaas konden we maar kort genieten van de voorsprong. Binnen de minuut was het 2-2. De goede middenvelder (met wel wat praatjes) stoomt op en speelt de vrijstaande man op rechts aan. Zijn harde schot had Beniamin, maar helaas net achter de lijn. We toonden de wil om te winnen en verdienden dat in de slotfase eigenlijk ook. Een vrije trap van Gilano vloog er bijna in. Uit een corner ontstond een enorme scrimmage voor het doel, maar wonder boven wonder geen goal. Gilano en Milan combineerde over links, maar weer net geen doelpunt. De bal mocht er gewoon niet meer in. Toch weer een punt en nog steeds is de E1 ongeslagen in officiële wedstrijden. Ga zo door jongens.