3 - 0

Semper Altius JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 08

22 november 2014 9:00

In deze 2e klasse kan iedereen van iedereen winnen. Wel zo leuk, maar niet goed voor je hart. Het was een waar kansenfestijn over en weer. Van de wedstrijden die ik heb gezien was dit qua voetbal een van de betere, met name de eerste helft. Maar ja… de bal moet wel een keer tegen de touwen.

We waren nog maar net begonnen of Mauro haalde schitterend uit, ineens uit de draai: BOEM! De keeper kon maar net redden. Uit de corner kopte Colin goed in, maar weer een goede redding van de geweldige keeper van Die Haghe. Hij had alles. En hij kon gevaarlijk ver uittrappen. Zo werd Die Haghe een paar keer gevaarlijk uit een counter. Verdedigend stonden we overigens gewoon goed. Bradley, Shivan, Gilano en Colin speelden de bal steeds goed in. We zochten veel de zijkanten en werden zo vaak gevaarlijk. Maar door het centrum kan ook, dacht Dominic. Hij soleerde er dwars doorheen en met zijn harde schot was hij dicht bij een doelpunt. Maar de keeper had hem weer en de rebound van Mauro van dichtbij mocht er ook niet in. Leandro was dreigend vanaf links, maar zijn schot werd geblokt waarna de bal voor de voeten van Dominic viel. Zijn schot ging over nadat een paar spelers van Die Haghe zich ervoor wierpen. Het leek wel M.A.S.H. want de een na de ander van Die Haghe had last. Het was een echte strijd met stevige, maar eerlijke duels. De jonge scheidsrechter floot overigens gewoon heel goed en eerlijk. We kwamen leuk weg toen Die Haghe na een foutje achterin ons aluminium testte en hard de paal raakte. Colin was lekker op dreef en leidde met een mooie lange pass op Leandro een gevaarlijke counter in. Zijn schot vloog bijna in de kruising, maar helaas net aan de verkeerd kant van de paal. Illustratief voor het goede voetbal was een hakje van Dominic op Milan die met zijn linker laag hard voorzette op Leandro. Helaas net te hard, want Leandro kwam een teenlengte te kort om binnen te kunnen tikken. Het was er een uit het boekje geweest jongens,

Na de rust gingen we vrolijk verder. Milan had zijn tegenstander in zijn zak en ging er keer op keer langs op snelheid. Direct na rust ook weer, waarna hij teruglegde op Dominic die net naast pegelde. Daarna kwamen we heel goed weg. Die Haghe werd gevaarlijk met hun 2 goede spitsen. De bal ging via Beniamin tegen de onderkant van de lat en net wel of net niet over de lijn. Het leek op een doelpunt, maar de scheids gaf geen doelpunt. Het spel golfde nog steeds op en neer. Mauro werd weggestuurd en leek de 1-0 langs de keeper te schuiven. Helaas raakte de keeper de bal net voldoende om net langs de verkeerde kant van de paal te gaan. Ongelooflijk… Het mocht gewoon niet. Ok, nu dan. Mauro zet voor vanaf rechts, Milan draait weg en schiet gelijk met rechts van dichtbij. Binnen bereik van de keeper en hij klemt de bal zelfs. Pfff… En wat zegt een aloude voetbalwet dan? Precies. Bam, 1-0 voor Die Haghe. Uit het niets eigenlijk. En in de laatste minuten werd het ook nog 2-0 en 3-0. Erg geflatteerd, maar de eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Gewoon snel vergeten. Trainen op afwerken op de goal deze week en dan gaan we nog veel punten pakken jongens.