E-pupillen, E2, Groep 2 02

29 november 2014 8:45

Scheidsrechter

Mr. Arrabaj

Zaterdag 29 november jl. in alle vroegte was het eindelijk zover, de bikkels van de E2 moesten aantreden in de knock-outfase van het bekertoernooi. Na de ongeslagen reeks in de beker én de competitie waren de verwachtingen hoog gespannen. Zonder vaste keeper Kyan, die in het ziekenhuis aan het herstellen is van zijn operatie, en de grieperige Angelo, maar met vaste stand-in Donny (top!) in de goal moest de klus geklaard worden.Tegenstander was een oude bekende, Den Hoorn, niet de E5 maar de E3. En dat bleek geen gemakkelijke tegenstander te zijn.

Toen scheidsrechter Mo om exact 08.45 uur floot voor het begin van de wedstrijd was de temperatuur slechts 2 graden boven nul, maar met de wind erbij voelde het aan als -/- 2 graden. En dat was aan het spel te zien. Beide ploegen speelden in een laag tempo en kansen waren er nauwelijks. Over en weer werden wat speldenprikken uitgedeeld maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Donny reageerde alert op een paar afstandsschoten en de rust leek zonder doelpunten gehaald te gaan worden want de teams waren goed aan elkaar gewaagd. De verdedigers van Den Hoorn waren een stuk taaier dan dat de E2 tot nu toe was tegengekomen en de achterste linie van Semper kraakte wel maar hield ook kranig stand. Tot Donny toch onverwacht werd verrast door een hard afstandsschot en toen pal voor rust de bal ook nog eens achterin werd verspeeld stond het in ene 0-2 binnen 2 minuten. In de rust bleek of de peptalk van de coaches of de koude limonade de jongens dit keer geen goed  te hebben gedaan. Ja trouwe lezers, het werd nog erger.

In de 2e helft scoorde Den Hoorn namelijk al rap de 0-3, de 0-4 en dankzij een ongelukkig eigen doelpunt werd het na 5 minuten ook nog eens 0-5. Menig team zou de handdoek in de ring hebben gegooid, maar niks is minder waar. Toen brak namelijk het 'Rijswijks Kwartiertje' aan. Duels werden weer gewonnen, de ruggen werden gerecht en het tempo opgeschroefd. Merv brak goed door op rechts en zijn voorzet op maat werd keurig door de goed meegelopen Ersin bij de 2e paal binnengetikt: 1-5. Het technisch kader langs de lijn, Rob en Geronimo voorop, de supporters en de coaches gingen nog eens achter het team staan. De aanmoedigingen waren tot op veld 4 te horen, maar het mocht uiteindelijk toch niet baten. Ondanks het harde werken bleef Den Hoorn uiteindelijk vrij gemakkelijk overeind en in de slotminuten wisten zij voor de statistieken zelfs nog 2x te scoren. De winst van Den Hoorn was verdiend, maar de 1-7 (!) eindstand geeft de werkelijke verhoudingen in het veld niet goed weer.

Aan de ongeslagen reeks van de E2 is eindelijk een einde gekomen. De reeks heeft lang mogen duren, een compliment waard. Deze wedstrijd was echter een goede les voor de E2, van dit soort wedstrijden kan je alleen maar sterker worden. As maandag en donderdag gaan we er weer lekker tegen aan op de training. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen SVH/Celeritas op het programma, een mooi moment om te laten zien dat de E2 beter kan dan het vandaag heeft getoond.