E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 04

13 december 2014 10:00

Scheidsrechter

Richard van Campenhout

Zaterdagochtend 13 december 2014 was het nog even spannend of de velden in de Hoekpolder de storm en regen goed hadden doorstaan en of de wedstrijd tegen Quick wel door kon gaan. Gelukkig was pupillenveld 4 prima bespeelbaar, weliswaar wat drassig maar dat mocht de pret niet drukken.

Met een wederom gewijzigde opstelling, keeper Kyan is nog altijd herstellende van zijn operatie en met gelegenheidskeeper Angelo tussen de palen, werd iets na 10 uur begonnen aan de wedstrijd. De E2 had er duidelijk zin in en Quick werd teruggedrongen. Quick stond achterin echter als een huis, 4 man steevast achterin, dus Umut, Merv en Hamid hadden de grootste moeite om een gaatje in de hechte verdediging te vinden. Mogelijkheden kwamen er zeker, maar deze werden door een slordige eindpass of een te gehaast schot helaas niet benut. De coaches aten hun muts op (geen aanrader) en de vaste schare fans had geen tijd om het koud te krijgen. Corners kregen de jongens ook genoeg, maar niemand die zijn hoofd tegen de bal durfde te plaatsen. Terwijl iedere training steevast vooraf wordt gegaan met het oefenen op corners.  En de oude voetbalwet die luidt: "als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel' kon zijn opwachting gaan maken. En ja hoor, met enkele snelle counters deed Quick wel wat de E2 verzuimde: scoren. En daar gaat het uiteindelijk om. Angelo keepte een dijk van een wedstrijd, maar op de 0-1 en de 0-2 vlak voor rust had ook hij geen antwoord.

In de 2e helft ging de E2 sterk van start. Met een mooie actie wist Umut de achterlijn te halen en zijn bekeken voorzet werd door Merv simpel binnengetikt. De coaches schroefden het volume nog maar eens op en de jongens gingen op zoek naar de gelijkmaker en de fans naar de oordopjes. Nadat enkele mooie aanvallen helaas geen doelpunt opleverden begon Quick wat meer uit de schulp te kruipen. Nadat Angelo enkele goede reddingen had verricht was hij kansloos op de 1-3. Met Brandon als extra aanvaller werd de druk op het goal van Quick nog hoger, maar met kunst- en vliegwerk wist de keeper zijn goal verder schoon te houden. Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter affloot voor einde wedstrijd overheerste toch wel een klein beetje de teleurstelling bij de spelers, coaches en de fans. Maar niet bij de TD! Want hij heeft genoten van een hard werkend en niet opgevend Semper Altius-team, dat als het iets zorgvuldiger met de vele kansen was omgesprongen deze wedstrijd winnend had kunnen afsluiten.

Maandag 15 december as is de laatste training van dit jaar, verzorgd door lijntrainer Bert, en zaterdag 20 december as staat de uitwedstrijd tegen DWO op het programma. Een mooi moment om de 1e helft van dit goede seizoen in stijl af te sluiten.