50'
Angelo Mambre (intikker)

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 04

17 januari 2015 9:30

Zaterdag 17 januari 2015 was het dan eindelijk zover: de 1e competitiewedstrijd van 2015 voor de E2. Na een paar pittige trainingen de afgelopen week waren de jongens duidelijk gebrand om de vieze smaak van de stevige nederlaag tegen DWO weg te spoelen. Zonder Merv, die naar de E1 is getransfereerd, maar met een verder compleet team moest de strijd tegen DUNO E2 worden aangebonden.

Toen de jeugdige scheidsrechter iets na 9.30 uur affloot op het sfeervolle DUNO-complex ontspon zich een boeiende wedstrijd tussen 2 teams die goed aan elkaar gewaagd waren. DUNO bleek een sterke ploeg te zijn met enkele flinke jongens maar de E2 deed daar niets voor onder. Dankzij het solide verdedigingsblok Daniël, Brandon en Bastian, gesteund door de gelukkig weer fitte keeper Kyan, kon DUNO geen kansen creëren in het begin van de wedstrijd. Ersin wist op een gegeven moment met een prachtige steekpass Hamid te bereiken en hij maakte geen fout: 0-1 en de toeschouwers vermoedden al dat het een mooie ochtend kon gaan worden. Zeker toen Umut niet vlak daarna de 0-2 scoorde leek de wedstrijd gespeeld. Maar niks was minder waar. DUNO rechtte de rug en de E2 werd teruggedrongen, ver teruggedrongen. Met een paar prima reddingen en met behulp van de lat en van Brandon wist Kyan zijn goal lang schoon te houden. Tot vlak voor rust toch de verdiende 1-2 viel. DUNO drong nog wat aan, maar verder liet de E2 het niet komen.

In de 2e helft bleken de tactische aanwijzingen van de coaches hun uitwerking niet gemist te hebben. Waar in het laatste kwartier van de 1e helft DUNO de betere ploeg was, bleek de E2 in de 2e helft orde op zaken te stellen. Angelo schoot hard op doel en Umut wist met een handige voetbeweging de bal te verlengen tot in het doel: 1-3. Niet veel later knalde Hamid de 1-4 tegen de touwen en leek de wedstrijd gespeeld. Maar DUNO toonde veerkracht en scoorde onverwacht 2-4. En toen brak het 'Brandon-moment' aan. Wat op de trainingen vaak lukt, maar in de wedstrijden tot dusver niet, lukte nu dan toch: met een vlammend afstandsschot wist hij zijn 1e competitiedoelpunt van het seizoen 2014/2015 te maken: 2-5. De E2 liep nog na te genieten van dit hoogtepunt maar DUNO bleek goed bij de les te zijn en de snelle spits wist Bastian en Kyan in de korte hoek te foppen: 3-5. DUNO zette alles op alles maar kreeg het deksel op de neus. De E2 begon de bal goed rond te laten gaan en de rushes van Salaheddine werden steeds gevaarlijker. Met een mooie solo langs 2 man scoorde Ersin de belangrijke 3-6 en de 3-7 was mogelijk nog mooier: Hamid rukte op tot de achterlijn en zijn bekeken voorzet werd door Angelo keurig binnengetikt: 3-7 en einde wedstrijd.

De E2 is 2015 goed begonnen en heeft eindelijk weer laten zien wat het in huis heeft. Volgende week de derby tegen Vredenburgh, dan zullen we zien of deze lijn kan worden doorgezet. De coaches en de vaste schare supporters hebben er in ieder geval veel vertrouwen in op basis van de wedstrijd van vandaag.