3 - 9

TAC'90 F1

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 04

31 januari 2015 10:00

Nadat de tweede seizoenshelft vorige week goed was begonnen (5-0 winst in en tegen Wippolder) stond vanmorgen de wedstrijd tegen TAC ’90 op het programma. Deze jongens hadden na 5 wedstrijden nog geen punt behaald en dus waren de verwachtingen voor deze wedstrijd bij zowel de spelers als alle ouders hoog. In de kleedkamer vlogen de 6-0 en 15-1 voorspellingen al om de oren.

Nadat de goals nauwkeurig werden neergezet door Axel en David kon de wedstrijd, die ditmaal onder leiding stond van Berney, beginnen.

Al vroeg bleek dat we deze ploeg toch flink onderschat hadden. Binnen 10 minuten stond het al 2-0 voor TAC. Deze jongens leken soms wel 2 koppen groter dan de meeste van ons en het team leek daar aardig van onder de indruk. Uiteindelijk gingen we met 6-0 de rust in. Dat viel uiteindelijk nog mee, want onze nieuwe aanwinst en doelman Mert heeft er in de eerste helft al heel wat tegen gehouden.

Nadat we in de rust even de koppen bij elkaar staken onder het genot van een lekker glaasje limo, hadden we afgesproken minder af te wachten en meer te gaan werken voor elkaar. Dit wierp zijn vruchten af! Binnen 2 minuten kon Collin koelbloedig afwerken na een goede assist van Tom. Dit gaf ons weer meer vertrouwen en dat was te zien ook. Matthijs en Ruben stonden steeds meer hun mannetje op het middenveld en onderschepten de een na de andere bal. Ook in de verdediging waren Rayan en Bryan lekker alert. De tweede helft liepen zij goed met hun mannetjes mee, schopten de bal knoerthard naar voren en dezen zelfs af en toe mee met een aanval.

Nadat Colin zich tijdens een wisselbeurt zat op te vreten kwam hij gretig het veld in voor een van de mooiste aanvallen van de wedstrijd. Direct onderschepte hij de bal en liep bijna alleen op de keeper af. Iedereen aan de kant hield zijn adem in, wat zal hij doen… Net op het moment dat iedereen, inclusief de keeper, dacht dat hij zelf zou schieten, keek Colin goed om zich heen en speelde Pieter aan die helemaal vrij stond en voor open doel keurig binnen schoot!!! Goed gespeeld jongens! Intussen stond het al wel 9-2, maar er was goed te zien dat iedereen er in de tweede helft goed voor vocht. Vlak voor het eind onderschepte Mert, die een prima wedstrijd keepte, de bal. Liep goed uit en gaf toen een keiharde uittrap. Nadat deze bal eerst werd doorgekopt door iemand van TAC belandde de bal voor de voeten van Pieter. Die zetten vervolgens zijn motor aan en racete in een rechte lijn naar de goal en maakte prima af. Weer twee goals voor onze topscoorder. Knap hoor! Uiteindelijk hebbe we de eerste helft met 6-0 verloren, maar is er de tweede helft met 3-3 gelijk gespeeld.

Helaas jongens. Niets aan te doen. Volgende week moeten we weer tegen Wippolder. Wanneer jullie net zo hard voor elkaar werken als de tweede helft dan gaan we daar vast weer punten pakken. Berney bedankt voor het fluiten en alle ouders bedankt voor de support!