D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

27 oktober 2012

Een wonderbaarlijke ontsnapping...

Door Troy Stoutjesdijk.

Nadat de trainer ons had uitgelegd hoe we moesten voetballen en zo ook onze eerste competitiewedstrijd konden winnen gingen we met goeie moed het veld op en kon de wedstrijd beginnen. Den Hoorn kreeg aan het begin van de wedstrijd een paar kansen waaronder een hard schot op de lat maar wij kregen ook een paar mooie kansen. Later hoorden we het fluitsignaal voor de rust en gingen we naar de kleedkamer. De trainer zei dat we deze wedstrijd best konden winnen maar dan moesten we o.a. wel de kansen benutten en de 2de helft kon beginnen. Doordat we gelijk goed druk gingen zetten kregen we een corner en kon Stan de bal in de touwen schieten. 1-0. Toen werd de wedstrijd nog spannender omdat Den Hoorn de 1-1 maakte met een afstandsschot. De tweede helft ging behoorlijk gelijk op en de wedstrijd werd steeds spannender. Toch was het Den Hoorn die de 2-1 maakte omdat hun nummer 10 met gemak 3 verdedigers passeerde en de bal buiten bereik van Mitchell schoot. Wel bleven we doorvoetballen en knokken en zo kon Jason twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschieten en we waren blij dat we er nog een gelijkspel uit hadden gesleept, dat dachten we. Want nog binnen de normale speeltijd stuurde Erdi met een steekbal Jason de diepte in en kwam zijn pass in de 16 bij Nicky die een verdediger uitkapte en daarna met links de bal langs de keeper kon schieten: 3-2! In de laatste minuten schoten we meer ballen weg dan dat we ze uitverdedigden. Maar toch kregen we een kans omdat heel de verdediging van Den Hoorn op onze helft stond en zo kon Jason doorlopen naar de keeper maar door een misverstand met Achraf ging de bal er niet in. Het was uiteindelijk meer vechtlust dan geweldig voetbal maar we zijn blij met het resultaat van de eerste competitie wedstrijd. Een goed begin is het halve werk.