25'
40'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 04

11 april 2015 11:00

Na het voetbal loze Paasweekend stonden de jongens van de E2 weer te popelen om hun kunsten te etaleren. Tegenstander op deze best frisse zaterdagochtend was Quick E6, waar de heenwedstrijd met 1-3 van was verloren. De jongens hadden wat recht te zetten dus. Vandaag werd het team versterkt door F1-speler Lucas, die ook eens aan het 'echte werk' mocht ruiken. De grote schare supporters, inclusief trainersstaf, was ook weer present, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Gelukkig maakten de jongens dit meer dan waar. Met name in de 1e helft werd er zeer goed gevoetbald. Quick liep achter de feiten aan en de bal ging lekker rond. Tot doelpunten leidde dit nog niet, maar deze konden niet uitblijven. Illustratief voor het goede voetbal was het 1e doelpunt. De bal ging wederom eerst goed rond, Salaheddine speelde vervolgens de goed vrijgelopen Ersin aan die knalhard op doel schoot. De keeper kon zijn schot niet verwerken en Umut was er als de kippen bij om met zijn hak de 0-1 binnen te tikken. Toen even later Salaheddine met een vlammend afstandsschot de 0-2 maakte, leek de wedstrijd halverwege de 1e helft al beslist. Enkele mooie aanvallen werden helaas niet met een doelpunt bekroond en met name Brandon had geen geluk met een paar zeer gevaarlijke schoten uit de 2e lijn. Quick bleef echter hard werken en onverwacht wisten ze de 1-2 te maken en niet veel later ook nog de 2-2. Dat was natuurlijk even slikken, maar de jongens bleven rustig, speelden het vertrouwde spelletje en nog voor de rust werd het 2-3 (mooie kopbal van Ersin na voorzet van Bastian) en in de laatste seconde tikte Salaheddine ook nog de 2-4 binnen, nadat de keeper een mooi schot van Lucas nog net had kunnen keren, maar kansloos was op de rebound.

In de 2e helft toonde Quick veerkracht. Met steevast een paar jongens voorin bleven ze gevaarlijk en de E2 had de handen vol. Brandon, Daan, Angelo, Lucas, die een prima pot speelde, en Bastian moesten meerdere keren handelend optreden en ook Kyan stond gelukkig op zijn post. Op de 3-4 viel echter niet veel af te dingen en het zou nog een spannend 'Haagsch kwartiertje' kunnen worden. Maar de speler die nog niet is genoemd in dit verslag besliste niet veel later uiteindelijk de wedstrijd. Een verre bal van achteren werd goed ingeschat door Hamid. Hij schermde de bal goed af, passeerde goed zijn directe tegenstander en knalde de bal loeihard achter de verbouwereerde keeper: 3-5 en dat was de genadeklap voor Quick. Er werd nog even doorgespeeld maar de strijd was gestreden.

Een zeer verdiende overwinning tegen een zeer stugge tegenstander, de jongens mogen trots zijn! Volgende week wacht de volgende zware wedstrijd: uit tegen TAC'90. Dus deze week goed en scherp trainen, dan zijn de jongens er zeker klaar voor.