Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

5 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Hooijer, M.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen. Het feest van de competitie is weer begonnen. Voor de wedstrijd
hoorde ik dat op de site van Haaglanden.voetbal Verburcg wordt gezien als kampioenskandidaat en Semper als degradatiekandidaat. Twee uitersten dus tegen elkaar.

Wat was de realiteit? Verburch bleek inderdaad over een sterk elftal te beschikken zonder zwakke plekken. In de eerste helft kon Semper zich echter handhaven als gelijkwaardige tegenstander. In de tweede helft lukte dat niet meer. Over het geheel genomen speelde Semper toch een sterke wedstrijd.

In de eerste twintig minuten was er sprake van een licht overwicht van Verburch Over en weer wat kansjes en wat vrije schoppen voor Verburch. Daarna kantelde wedstrijd in het voordeel van Semper. Er ontstonden goede aanvallen waarbij regelmatig de achterlijn van Verburch werd gehaald.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In minuut 33 werd een aanval van Semper onderbroken. Verburch brak uit wat leidde tot 6 Verburch spelers tegen 4 Semperspelers Er volgde een klassiek doelpunt. Voorzet van rechts makkelijk .binnen gelopen door een speler van Verburch 0-1.
Semper bleef kansen scheppen waaronder een bijna niet te missen kans in minuut 36. Weer werd de achterlijn gehaald. Spits vrij voor de keeper, maar te zacht ingeschoten.

In de tweede helft een ander beeld. Het middenveld van Verburch werd een voor Semper niet meer te slechten muur. Hierin speelt mee dat de gemiddelde lengte van de Semperspelers niet overhoudt waardoor Verburch koppend heer en meeste was. Er kwamen kansen voor Verburch maar niet eens zoveel uitgespeelde. De gevaarlijkste ontstonden in spelsituaties waarin onze keeper te ver voor zijn doel kwam. Verburch slaagde er tot driemaal toe niet van afstand het gapend lege doel te vinden. Mede door de wind mee vlogen de ballen over. Hoe dat wel moet liet onze Dylan Groen zien. In minuut 85 kreeg hij op rechts de bal. Keeper te ver voor zijn doel en had vervolgens het nakijken. 1-1.

Weer ging de niet op logica, maar op ervaring gebaseerde wet op, dat als je ze zelf niet maakt het doelpunt aan de andere kant valt. Er volgde spannende slotminuten vol strijd waarin Peter Aref voorop ging. Het laatste woord was weer aan onze keeper die in de laatste minuut bij corners de bal  heel knap twee maal onder de lat wegtikte. Semper kwam zo goed weg tegen een sportieve tegenstander.

De SUPPORTER.

Opstelling Semper: Danny van der Oever ( d ), Desley Rodenburg, Mitchell Burgwal, Gerald de Rijke, Patrick Suijkerbuijk, Ahmad Ahmead, Dylan Groen, Peter Aref, Brahim Amarouche Said, Michael van der Heijden ( c ) en Jordy Linnenbank.

Invallers: Ivo van Campen en Colin van der Sluijs.