12 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Honsbeek, W.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Door deze overwinning heeft Semper inmiddels een bodempje aan punten gelegd voor deze  zware competitie. Makkelijk ging dat echter niet niet. Vechtlust en inzet gaven de doorslag. Dat.heeft echter ook een keerzijde. Van de Chinese filosoof Lao Tse is de uitspraak dat rust de basis is van de beweging. Zonder rust kan de beweging niet in stand worden gehouden. Semper zal moeten proberen iets meer rust in het spel te brengen om deze competitie tot het eind te kunnen doorstaan.

In het veld was Berkel zeker niet de mindere, maar slaagde er niet in de kansen ( waaronder een strafschop ) te benutten. Maar scoren blijft een vak apart. Uit de weinige kansen lukte dat Semper wel.

De wedstrijd was nauwelijks een minuut oud toen Semper de eerste grote kans kreeg. Vijf minuten later kon Gerald de Rijke alleen door een overtreding de doorbraak van een Berkel speler voorkomen. De eerste maar niet de laatste gele kaart. In minuut 11 was het raak. Jack Boutkan veroverde op het middenveld de bal en passte knap op de opkomende Dylan Groen, die vervolgens goed inschoot 0-1. Na wat kansen over en weer werd het voor Semper in minuut 23 penibel. De vrije trap voor Berkel belandde echter via onze keeper op de paal

Het zou overigens aanbeveling verdienen om gedurende de wedstrijd de mond van een aantal spelers van  Semper dicht te plakken. Om ademhalingstechnische redenen een niet houdbaar voorstel. Het zou wel voorkomen dat die spelers blijven mekkeren tegen de scheidsrechter. Resultaten van dat mekkeren zijn alleen gele kaarten en irritatie bij de scheidsrechter. In de rest van de wedstrijd was die irritatie ook merkbaar. Helaas gaat ook onze dug-out, waarin toch het voorbeeld zou moeten worden gegeven, daarin niet vrijuit.

In de tweede helft vergrootte Berkel de druk met als gevolg dat bij Semper het kunst en vliegwerk toenam. In minuut 53 leek het voor Semper mis te gaan. Onze beruchte schoffelaar Jack Boutkan veroorzaakte een strafschop. Maar voor de tweede keer in deze jonge competitie redde onze keeper de punten voor Semper. De zeker niet slecht genomen penalty ( in de verre hoek) werd door hem gestopt. Berkel bleef komen maar kon niet afronden. De beste kans was nog voor Semper n minuut 85. Dylan bereikte op rechts de achter lijn. Zijn strakke pass gng echter aan Jordy Linnenbank voorbij.

De SUPPORTER

Opstelling Semper: Danny van den Oever ( d ), Desley Rodenburg, Mitchell Burgwal, Gerald de Rijke, Peter Aref, Ahmed Ahmead, Jack Boutkan, Ivo van Campen, Dylan Groen, Jordy Linnenbank en Brahim Saidi

Invallers: Mick van Oorschot en Patrick Suijkerbuijk