Scheidsrechter

Moussaoui, M.

Klik hier voor de wedstrijdfoto's

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Een opwindende middag met verlies voor het ongenaakbaar geachte Te Werve, onze tegenstander van a.s. Zaterdag. Misschien betekent het dat ook de strijd om de eerste plaats in deze competitie onverwacht toch ook nog spannend wordt.

Een overwinning met 5-2 lijkt te duiden op een groot verschil in kwaliteit. Het belangrijkste verschil lag echter in de effectiviteit. Semper scoorde wel en MVV slaagde daar pas in het laatste kwartier in toen de organisatie bij Semper zoek was.

Al in de eerste minuut was er een goede kans voor Semper gevolgd door een tweede in minuut 4. Conclusie mag echter niet zijn dat er sprake was van een onstuimig begin. Mede door het weer was het allemaal wat matter dan de afgelopen weken. Er volgden een periode waarin de partijen min of meer in evenwicht  waren. Het meest opvallend was het sterke spel van Alioune Sene die bij Semper de linkerspits was. Hij was het die in minuut 25 hard de paal raakte. In minuut 29 was het wel raak. Een door Mitchell Burgwal genomen vrije schop op links belandde via de muur in het doel van MVV 1-0. Toen viel de wedstrijdklok uit. Exacte tijd vermelding van de volgende feiten kan ik dus niet g even. Het tweede doelpunt van Semper kwam ook tot stand via een vrije schop nu genomen door Gerald de Rijke. De keeper van MVV werd door eigen spelers ongelukkig tegen de grond gewerkt waarna Dylan Groen het beslissende tikje kon geven. Geen wereldgoal, die kwam later pas, maar hij telde wel. Slot accoord van de eerste helft was een schot van Semper dat de onderkant van de lat raakte.

Omgekeerd kwam Semper goed weg in de eerste minuut van de tweede helft  MVV probeerde de druk op te voeren. Er waren goede combinaties waarbij men elkaar goed vond, ook in het strafschopgebied van Semper. Er waren knappe individuele acties. De kansen die daaruit ontstonden werden echter niet benut. In minuut 59 was er een goed lopende aanval over lilnks van Semper die door Peter Aref kon worden afgerond. 3-0. In minuut 66 volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Patrick Suijkerbuijk passeerde 3 man langs de zijlijn. De bal kwam voor en werd achterovervallend door AlouneSene binnengeschoten, een wereldgoal, maar ook zijn laatste actie n deze wedstrijd. Helaas kent Patrick Suijkerbuick naast hele goede acties nog te veel zwakke momenten zoals het met een kaboutertrap terug spelen op de keeper waardoor gelijk een heel gevaarlijke situatie ontstond, In zijn karakteristieke stijl scoorde Dylan Groen in minuut 74 het vijfde dielpunt. Hij kreeg de bal op rechts, bleef zijn tegenstander voor met hoge snelheid, en schoot professioneel in 5-0. Het laatste kwartier werd het aan Semper zijde heel rommelig. Maurice van de Steenhoven kreeg een (onnodige) rode kaart en is er dus zaterdag niet bij, althans in het veld. Het wisselbeleid van Semper leidt er vervolgens regelmatig toe dat de organisatie bij Semper wegvalt Mede daardoor werd het in minuut 75 5-1 en even later ook nog 5-2, terwijl er de laatste 10 minuten nog te veel kansen voor MVV ontstonden. Een in de laatste minuten makkelijk gegeven penalty aan Semper werd dan nog eens door Marco van Trier gemist. Kortom een fantastische wedstrijd ging als een nachtkaars uit.

De SUPPORTER.

Opstelling Semper: Danny van der Oever (d), Maurice van de Steenhoven, Mitchell Burgwal, Gerald de Rijke, Patrick Suijkerbuijk, Ahmad Ahmead, Dylan Groen, Peter Aref, Mick van Oorschot, Brahim Amarouche Said en Alioune Sene.

Invallers: Jordy Linnenbank, Ivo van Kampen en Marco van Trier.