Scheidsrechter

Wigleven, W.

Opstelling

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

De warming–up voor de wedstrijd wordt door mij gebruikt om een beeld te krijgen van de opstelling van Semper. Op basis daarvan voorspelde ik deze keer een nederlaag van 4-0.

Het werd echter nog erger.

Wat de regels (waaronder disciplinaire) en argumenten (waaronder blessures) zijn die die opstelling bepalen zijn mij niet bekend Als supporter kon ik slechts constateren dat voor de tweede keer op rij een sterk verzwakt Semper op de (kunst)grasmat verscheen..In deze ijzersterke competitie is dat dodelijk getuige de twee dikke, achtereenvolgende, nederlagen tegen ploegen die tot nu onder ons op de ranglijst stonden en waartegen we in het verleden redelijke resultaten behaalden. Het frisse en goede voetbal van Semper uit het begin van deze competitie is inmiddels verdwenen, terwijl we bovendien ook nog in de gevarenzone zijn gekomen.

Over de wedstrijd zelf wil ik kort zijn. In minuut 7 scoorde Houtwijk zijn eerste doelpunt. Na een corner werd de bal knap ingeschoten. Houtwijk was de betere ploeg en bleef kansen krijgen. In minuut 20 hadden zij pech toen de scheidsrechter de bal niet op de stip legde maar een vrije schop gaf rand strafschopgebied. Na een blunder van onze keeper (pingelen in eigen strafschopgebied) werd het in minuut 35 0-2. Nadat het in de minuten 38 en 41 bijna 0-3 was geworden werd het dat in minuut 43 wel. Een verdediger van Semper werd te simpel uitgespeeld.

Bij deze ruststand besloot de eerste verstokte Semper supporter naar huis te gaan omdat hij het niet meer kon aanzien.

Hem is verder leed bespaard gebleven. In minuut 63 werd het 0-4. Twee aanvallers stonden volkomen vrij voor onze keeper waarvan er een inkopte. In minuut 71 werd het 0-5 en niet lang daarna zelfs 0-6. Zowaar deed Semper nog iets terug. In minuut 83 een schot op de paal en in minuut 84 een doelpunt van Dylan Groen.

Met de staart tussen de benen konden we afdruipen naar de kantine. Maar daar werd het er niet beter op. Ook een gezellige derde helft werd ons niet gegund  Om de terreur van de oorverdovende muziek, die alle conversatie onmogelijk maakte, te ontvluchten besloten de overgebleven senior supporters, waaronder schrijver dezes, Hoekpolder snel te verlaten om thuis verder te borrelen. ver Daarbij het voorbeeld volgend van de verstandige supporter die al na de eerste helft vertrok.

De SUPPORTER.

Opstelling Semper: Danny van der Oever (d), Maurice van de Steenhoven, Mike Bos, Gerald de Rijke, Patrick Suijkerbuijk, Peter Aref, Dylan Groen, Michael van der Heijden, Mick van Oorschot, Brahim Amarouche Saidi en Colin van der Sluijs.

Invallers; Dario Versteeg, Mitchell Burgwal en Ahmed Ahmead.