12 december 2015 14:30

Scheidsrechter

Gommans, T.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

De Bijenkorf kent zijn dolle en dwaze dagen. Wij als voetbalsupporters kennen onze dolle en dwaze wedstrijden. De wedstrijd van vanmiddag was er zo een. Geen hoogstaand voetbal. Maar als iets perfect wordt wordt het ook vaak saai. Leuk wordt het  pas als er fouten worden gemaakt en er onverwachte dingen gebeuren. Daaraan was geen gebrek.

Het begon allemaal rommelig. De hoop dat op de tribune, uit de wind, naar de wedstrijd zou kunnen worden gekeken werd direct de bodem ingeslagen. We konden in de regen gaan staan langs de zijlijn van veld 2. Geen klok met wedstrijdbord waardoor de gebeurtenissen niet op het exacte tijdstip konden worden bepaald.

Van het begin af aan vervulde onze keeper een hoofd(helden)rol door een serie knappe reddingen. Na ongeveer tien minuten kon hij een doelpunt echter niet voorkomen. In het strafschopgebied knoeiden twee Semperverdedigers  met de bal in plaats van die weg te rammen . Zo ontstond een kans en werd het 1-0. Maar zowaar wist Semper niet veel later gelijk te maken. De bal ging wat koppend op en neer in het strafschopgebied van DSVP waarna Patrick Suijkerbuiijk de beslissende kopbal afleverde 1-1. Het leek mis te gaan toen Semper een strafschop tegen kreeg na een lichte overtreding. Opnieuw stond onze keeper zijn mannetje door de penalty te stoppen. Toch werd het voor de rust nog 2-1. Een verdediger van Semper liet zich te makkelijk uitspelen waardoor een  doelrijpe kans ontstond.

Na de rust verschenen Jack Boutkan en Jordy Linnenbank in het veld. Semper ging er alles aan doen om nog tot een goed resultaat te komen zonder zoals in het verleden de organisatie los te laten.

Uiteindelijk leverde dat succes op. Opvallend was dat DSVP in dezelfde val liep als Semper bij de afgelopen reeks nederlagen. In de poging de zege verder veilig te stellen ging DSVP te veel ruimte weggeven. Dat was buiten de snelheid van Jordy Linnenbank gerekend. Hij stond aan de basis van nog twee Semper doelpunten. Eerst door op rechts de ruimte in te lopen gevolgd door een pass op Saidi op links die kon inschieten. Later was er een actie in het strafschopgebied. Zijn schot was te zacht maar de in het veld terugkomende bal kon, opnieuw door Saidi, in een doelpunt worden omgezet. Let wel. Dat was enige seconden voor tijd. Een minuut eerder liet DSVP een niet te missen kans liggen Een overwinning derhalve. Jammer genoeg op het sympathieke DSVP.

De SUPPORTER.

Opstelling Semper: Joey van Doorn (d), Dario Versteeg, Maurice van de Steenhoven, Mitchell Burgwal, Gerald de Rijke, Peter Aref, Michael van der Heijden, Patrick Suijkerbuijk, Saidi Brahim, Mick van Oorschot en Colin van der Sluijs.

Invallers: Jack Boutkan, Jordy Linnenbank en Ahmed Ahmead.