Scheidsrechter

Luiken, J.A.M.

Opstelling Semper Altius 1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Wat een heerlijke middag voor Semper had kunnen worden eindigde in een drama. Een heerlijk voorjaarszonnetje en een heel goed spelend Semper dat in de eerste helft heer en meester was. Bij de rust had het zeker 4-1 voor Semper kunnen zijn. Maar het voetbal kent zijn eigen wetten. Het missen van opgelegde kansen lijkt de Goden verzoeken. Iedere verdere misser lijkt het noodlot dichterbij te brengen en zulks geschiedde. Komt er een knak in het zelfvertrouwen door die missers? Gaat mismoedigheid overheersen? Wil men forceren ten koste van de concentratie? Vragen voor voetbalpsychologen. In ieder geval ging Semper met lege handen naar huis

Semper begon onstuimig en binnen vijf minuten was er al een schot onder de lat, waarna de bal helaas terugsprong in het veld.

Maasdijk had grote moeite met de snelheid van de Semper aanvallers en moest al in minuut 8 aan de noodrem trekken. De penalty werd door Mitchell Burgwal benut 0-1.

In minuut 13 was er het antwoord van Maasdijk na een aanval over links 1-1. Daarna ging Semper volledig overheersen. In minuut 19 was er een fraai kopdoelpunt van Michael van der Heijden na een mooie actie op rechts van Dylan Groen. Semper bleef komen, waarbij overigens de lankmoedige scheidsrechter Jordy Linnenbank te weinig in bescherming nam. In minuut 42 bracht die snelheid hem allen voor de keeper, maar zijn stiftbal ging over. De 3-1 voor Semper leek in minuut 44 alsnog te komen via een tweede penalty. Ditmaal miste Mitchell omdat hij in dezelfde hoek schoot. De keeper was daar na de eerste penalty op voorbereid. Er is toch ook een voetbalwet, die zegt dat je een speler niet tweemaal een strafschop moet laten nemen?

Het eerste deel van de tweede helft was ook voor Semper met soms prachtige aanvallen en grote kansen. De grootste was voor Patrick Suijkerbuijk die alleen op de keeper afging maar daar vervolgens wel op stuitte. Daarna kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Een corner van Maasdijk leidde uiteindelijk tot een schot onder de lat, waarbij volgens de scheidsrechter de bal de doellijn passeerde. Over pech voor Semper gesproken. 2-2. In minuut 72 kreeg Dylan nog een dot van een kans, maar ook nu weer ging de bal over. Het noodlot sloeg definitief toe in de laatste minuut toen Maasdijk van dichtbij kon scoren.