Ekelenburg, M. van

Opstelling Semper Altius 1

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Tegen Haagse ploegen komt Semper zelden tot zijn beste spel. Omdat Houtwijk al een periode titel te pakken heeft was er hoop dat daardoor de concentratie wat minder zou zijn.

In het begin leek dat ook zo. Reeds na twee minuten kon Semper scoren. Bij een voorzet van Dylan Groen trapte een verdediger van Houtwijk finaal naast de bal. De achter hem vrijstaande Michael van der Heijden kon toen makkelijk inschieten 0-1. In minuut 7 had Patrick Suijkerbuijk de stand op 0-2 kunnen brengen. Hij kon alleen op de keeper af, maar faalde, net als tegen Maasdijk opnieuw. Semper bleef de wat betere ploeg. In minuut 32 leidde dat bijna weer tot een Semper doelpunt. In minuut 40 was er een zware, met geel bestrafte, overtreding van Houtwijk, waarvan Ahmed Ahmea het slachtoffer was. Hij werd niet gewisseld maar had er duidelijk wel last van want in de rest van de wedstrijd ging bij hem bijna alles fout.

Blijkbaar was er in de kleedkamer van Houtwijk een donderspeech gehouden, want de spelers kwamen heel anders het veld op. Semper had bovendien de pech dat Dylan Groen al kort na rust om  een wissel vroeg. Dat werd een nieuwe aanvaller, terwijl een verdediger misschien meer voor de hand had gelegen om de voorsprong vast te houden. Verdedigend had deze vervanger geen toegevoegde waarde en aanvallend had hij duidelijk ook zijn middag niet.

Het betekende dat Semper zich niet meer onder de druk kon uitwerken. Het wachten was op een doelpunt van Houtwijk. Vooralsnog miste Houtwijk de nodige kansen. In minuut 69 leek dat doelpunt er te komen via een aan Houtwijk toegekende strafschop. Danny van der Oever stopte deze echter heel knap. Wonder boven wonder bleef Semper overeind tot het seconden voor tijd nog mis ging. Ahmed Ahmead verzond van het middenveld een pass naar rechts, die werd onderschept, en vijf seconden voor tijd linea recta tot een doelpunt leidde. Ahmed had de bal natuurlijk gewoon moeten uittrappen. Een kostbare pass, die twee punten verloren liet gaan.

De SUPPORTER

Opstelling Semper: Danny van der Oever (d), Desley Rodenburg, Mitchell Burgwal, Peter Aref , Wouter Dijkgraaf, Gerald de Rijke, Patrick Suijkerbuijk, Ahmad Ahmead, Dylan Groen, Jordy Linnenbank en Mick van Oorschot.

Invaller: Colin van der Sluijs