9 april 2016 14:45

Scheidsrechter

Doesburg, J.S.M.

Fijne Sempervrienden en vriendinnen.

Heerlijk in de zon op de tribune. Achteraf bleek dat het enige plezier voor de Semper supporters te zijn, omdat Semper een heel ongelukkige wedstrijd speelde. Tot op het hoogste voetbalniveau blijft het onverklaarbaar dat het in de ene wedstrijd veel beter loopt dan in een andere. Bij Semper zijn die verschillen wel erg groot.

GDA had in de eerste vijf minuten al twee kansen. Het bleek echter niet de voorbode te zijn van een onstuimig offensief. De partijen kwamen in evenwicht op een zeer matig niveau. Natuurlijk waren er wat kansjes maar veel stelde dat allemaal niet voor. Kleurloos eindigde de eerste helft dan ook in 0-0.

De tweede helft was wel enerverend, maar van de verkeerde soort. Reeds in minuut 48 lukte het Semper om te scoren via een schot van links van Dylan Groen, tussen veel spelers door, dat verrassend bij de tweede paal het doel in krulde. GDA had door wat wissels meer jeugd in de ploeg gebracht wat tot meer druk leidde. Tot minuut 60 ging het goed daarna begon de ellende. Twee verdedigers van Semper trapten in het centrum van het strafschop gebied finaal naast de bal, misschien het gevolg van een graspolletje. Daarachter stond een speler van GDA volledig vrij en die hoefde de bal alleen maar in het doel te tikken Dit doelpunt had ook de pupil die de wedstrijd opende nog wel kunnen maken 1-1. Vijf minuten later ging onze keeper in de fout. Een voorzet van links werd door hem verkeerd getaxeerd en weer kon een vrijstaande GDA speler op vrijwel dezelfde plek rustig intikken 2-1.

De drie wissels van Semper deden de organisatie geen goed, vooral achterin. Het leidde tot een derde doelpunt van GDA, nu via een reguliere aanval. Maar geloof het of niet weer kon de bal rustig worden ingetikt door een vrijstaande GDA speler op opnieuw dezelfde plek 3-1, Semper kreeg in de laatste minuut nog een troostprijsje toen een schot van Ahmed Ahmead van rand strafschopgebied voor de neus van de keeper nog iets van richting werd veranderd 3-2

De  SUPPORTER

Opstelling Semper: Danny van der Oever (d), Desley Rodenburg, Mitchell Burgwal. Gerald de Rijke, Wouter Dijkgraaf, Peter Aref (c), Patrijk Suijkerbuijk, Michael van der Heijden, Dylan Groen, Jordy Linnenbank en Mick van Oorschot.

Invallers: Ahmed Ahmead, Maurice van de Steenhoven en Colin vd Sluys.