Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

30 april 2016 15:00

Scheidsrechter

Honsbeek, W.

Vlak voor het einde van de wedstrijd viel mijn schrift met aantekeningen onder de tribune. Daarom kan ik alleen uit mijn herinnering putten. Die herinnering is niet prettig.

Semper is de draad kwijt en alle rust is uit het elftal verdwenen. Ballen worden overhaast (fout) gepassd of lukraak naar voren geschoten. Lange ballen komen niet aan en zijn een makkelijke prooi voor de lange verdedigers van de tegenstander. Er worden uitzichtloze rushes gestart die bij  de zoveelste tegenstander gewoon tot balverlies leiden.  Een gevolg was dat onze gevaarlijke buitenspelers vrijwel geen bespeelbare ballen over de grond kregen en daarom weinig konden uitrichten.

Alleen de eerste vijf minuten waren voor Semper met een aantal riante kansen. Daarna was Verburch over de schrik heen en werd het steeds gevaarlijker vooral over rechts.. Opkomende verdediger werd niet afgestopt, waardoor Verburch op die vleugel vrij spel had. Dat moest tot problemen leiden en dat gebeurde ook. Een voorzet voor het doel langs werd door onze keeper of fout beoordeeld of hij kon er niet bij, waarna een daar achter staande  speler van Verburch alleen maar hoefde in te tikken. Daarna kwamen er problemen van een andere soort. Het begon ermee dat de scheidsrechter een inworp gaf aan Semper terwijl er voor iedereen duidelijk sprake was van een corner. Kort daarop kreeg Michael van der Heijden een gele kaart. Zijn ongenoegen daarover stak hij niet onder stoelen of banken. Nu kennen wij in Nederland vrijheid van meningsuiting, tenzij het bedreigend of haat zaaiend is. Maar op het voetbalveld gelden andere wetten en met een tweede gele kaart kon Michael inrukken. In de rest van de eerste helft  gebeurde er niet veel meer.

Kort na het begin van de tweede helft viel het doek voor Semper. Een corner van rechts kon door een vrijstaande speler van Verburch worden doorgekopt naar een medespeler die vervolgens rustig inkopte 2-0. Semper kende nog een hoogtepunt toen een vrije schop, genomen door Mitchell Burgwal op de kruising belandde. Het laatste doelpunt viel kort voor tijd. Omdat Gerald de Rijke niet instapte had zijn tegenstander vrij spel en kon van korte afstand scoren 3-0.

Ja, fijne vrienden en vriendinnen. Als het de technische staf niet lukt om wat rust terug te brengen gaan we heel moeilijke weken tegemoet. Maar desondanks , houdt moed.