1 - 11

Semper Altius JO11-3

E-pupillen, E3, Groep 8 06

29 augustus 2015 13:30

Na een welverdiende zomervakantie was het dan weer zo ver: de eerste wedstrijd voor de bekercompetitie. De samenstelling van de E3 van Semper ziet er op het eerste gezicht veelbelovend uit. De zeven heren én 1 dame zijn er helemaal klaar voor. Om 13.40 wordt afgetrapt op het veld van Concordia. Al snel blijkt dat de heren en dame er zin in hebben. Owen weet de eerste kans voor het doel al te benutten en maakt in de tweede minuut van de wedstrijd het eerste doelpunt van het seizoen. Concordia probeert door te breken richting het doel van Semper, maar goed verdedigend werk van Bryan zorgt ervoor dat dit nauwelijks lukt. En uiteindelijk kan Concordia niet voorkomen dat Owen weer vrij komt te staan en zo in de 14e minuut de 2-0 maakt. Dit smaakt naar meer! Er wordt voorin hard gewerkt en goed samengespeeld. Colin weet voortdurend prachtige ballen voor te geven. En ook Tijn is weer helemaal op zijn plek vooraan naast Owen. Hij tikt in de 16e minuut zijn eerste treffer van het seizoen over de doellijn.

Het is bijna rust. Fijn, want het is behoorlijk warm in het zomerzonnetje. Nog wat laatste acties voor het rustsignaal en dan scoort Tijn de vierde van deze wedstrijd. Lekker! Met een 4-0 voorsprong wordt de eerste helft afgesloten.

In de rust roepen leiders Nazima en Dwight de groep bij elkaar. Het gaat goed! Maar er is nog meer te halen. En dat blijkt. De tweede helft is nog geen minuut oud en Rayhan maakt een prachtige treffer! En vlak daarna is het Gilaino die twee keer scoort. De doelman van Concordia heeft het zwaar. Owen weet vijf minuutjes later er weer twee in te tikken. De teller staat inmiddels op 9. Dan, min of meer uit het niets, een actie van Concordia. Het spelertje weet zowaar onze geweldige keeper Jayden te passeren. Jayden reageert teleurgesteld, maar dat is absoluut nergens voor nodig. Hij heeft deze wedstrijd al direct laten zien dat de E3 heel blij mag zijn om hem dit jaar als keeper te hebben.

De Semper fans blijven aanmoedigen. Het zou zo mooi zijn als Rafaela, onze enige dame in het gezelschap, ook mag scoren. Ze heeft een paar prachtige schoten op doel, die helaas niet leiden tot een doelpunt. Geen probleem, het is de teamgenootjes duidelijk: dit is een meisje om rekening mee te houden. De wedstrijd loopt op z'n eind. Toch is Semper nog niet helemaal tevreden. Een schot van Gilaino in de 17e minuut is de tiende treffer voor Semper in deze wedstrijd. Vlak voor het fluitsignaal sluit Owen met een laatste treffer de wedstrijd in stijl af. De eindstand is een prachtige 11-1!!

De spelers van de E3 hebben een geweldige eerste wedstrijd gespeeld. Het was voor de toeschouwers een genot om naar te kijken. Dit kan niet anders dan een heel mooi seizoen worden. Met dank aan trainers Philippe en Mario en natuurlijk dank aan Nazima en Dwight die bereid zijn het leiderschap op zich te nemen.