45'

E-pupillen, E2, Groep 4 05

12 september 2015 9:40

Na vorige week het nodige zelfvertrouwen te hebben opgedaan tegen TAC'90 wachtte vandaag een nieuwe uitdaging voor de jongens van de E2: de uitwedstrijd tegen DUNO E2. Op het mooie complex aan de Mgr. Nolenslaan moest het allemaal gebeuren. Freddie was gelukkig net op tijd hersteld om tegen zijn oude makkers te spelen dus met een volledige selectie hadden de coaches keus genoeg om een passend strijdplan te smeden.

Het goede spel van vorige week bleek geen incident en de grote schare fans werd ook vandaag op hun wenken bediend. Met vloeiende combinaties werd DUNO direct met de rug tegen de muur gezet. Na 2 minuten was Chip zeer alert bij een uitgooi van de keeper en met een droog schot wist hij de 0-1 op het scorebord te zetten. Wat een begin! DUNO werd wat feller maar tegen het samba-voetbal van de E2 was geen kruid gewassen. Wederom Chip schoot knap de 0-2 binnen en een minuut later was Jayden het eindstation van een vloeiende aanval die achteruit begon en via Pieter en Chip uiteindelijk bij hem belandde: 0-3! Uit een hoekschop knalde DUNO de 1-3 achter de kansloze Donnie en als Allen iets meer geluk had gehad was zijn schot niet op de paal maar tegen de touwen beland, zonde! Op aangeven van Niels, die wederom een solide pot speelde, wist Hamid echter snel de marge van 3 te herstellen: 1-4! Nog voor rust wist DUNO echter 2-4 te maken dus de wedstrijd was nog niet gespeeld.

In de pauze probeerden coaches Mario en Philippe met klem te wijzen op het feit dat je met samba-voetbal alleen niets wint maar dat er ook hard gewerkt dient te worden. Echter de focus van de eerste 15 minuten was een beetje verdwenen en het stug doorpakkende DUNO wist daar wel raad mee. In een kort tijdsbestek wisten zij de 2-4 achterstand om te buigen in een 5-4 (!) voorsprong. Tussendoor had Jayden nog wel met een poeier op de lat iets terug willen doen, maar jammer genoeg zat het hem deze keer niet mee. Toen vonden Bastian en Freddie het welletjes. Zij rechtten de rug, stroopten de mouwen op en zweepten de andere jongens van achteruit nog eens flink op. En dat werd erg goed opgepakt door het team. De fans, coaches en zelfs de tegenstanders stonden namelijk met open mond te kijken wat er allemaal gebeurde binnen de 5 minuten die volgden. Eerst was het Pieter die goed werd aangespeeld door Hamid en met een vlammend schot de keeper passeerde: 5-5. Even later knalde de goed mee opgekomen Bastian met zijn linker hard op het doel en de losgelaten bal was uiteraard een prooi voor Hamid: 5-6. De E2 gooide er nog een schepje bovenop en elke bal die Pieter aanraakte was goed. Eerst knalde hij op prachtige wijze de 5-7 binnen en nog geen minuut later wist hij perfect Chip aan te spelen die de wedstrijd begon zoals hij 'm was begonnen: met een mooi doelpunt en de 5-8 eindstand was bereikt. Onder een staande ovatie van de fans stapten de jongens voldaan van het veld.

De E2 heeft gemerkt dat je in deze poule geen moment kan verslappen, daar weten deze tegenstanders wel raad mee. Het is leuk om te zien dat de 1e-jaars van het team het goed beginnen op te pakken dus het zou wel eens een bijzonder seizoen kunnen worden.