E-pupillen, E2, Groep 4 05

26 september 2015 9:30

Scheidsrechter

De Haringkoning

Op het fameuze sportcomplex Houtrust (wie kent Sjaak Roggeveen niet?!) moest de E2 de strijd aanbinden met Scheveningen. Voorwaar geen misselijke tegenstander, het 1e speelt niet voor niets in de topklasse. De E2 moest gelijktijdig spelen met Semper E3, dus het was een gezellige boel in de kleedkamer.

Of het aan de 'voorbereiding' lag of aan het laagstaande zonnetje, de E2 was in het begin niet echt bezig met de wedstrijd en na 5 minuten stond het al 2-0 voor Scheveningen. Dat was even schrikken voor de coaches en fans, want daar waren we niet voor gekomen. Gelukkig pikten de jongens het goed op en de eerste kansen volgden maar leverden nog geen doelpunt op. Een mooie steekbal van Pieter werd op waarde geschat door Jayden en de 2-1 was een feit. Uit een corner herstelde Scheveningen al snel de marge van 2 doelpunten maar toen begon Semper te draaien. Een mooi schot van Allen ging helaas nog naast, maar op het bekeken schot van Bastian had de keeper geen afdoende antwoord en Jayden tikte beheerst de 3-2 binnen. Nog voor rust prikte Chip een hoekschop mooi op het hoofd van Hamid en zijn bekeken kopbal (weer!) eindigde prachtig in de kruising: 3-3 en rust.

In de 2e helft leek Semper zowaar de wedstrijd te gaan beslissen. Allen behield mooi het overzicht en bij de 2e paal knalde Jayden de 3-4 binnen. Toen even later Jayden wederom mocht aanleggen juichten de fans al voor de 3-5, maar in zijn enthousiasme knalde hij loeihard over (ze zijn de bal nog aan het zoeken in de Vogelwijk). Bastian was helaas niet helemaal fit en dan blijkt de E2 toch dun in de verdedigers te zitten. Freddie en Niels liepen zich achterin een slag in de rondte, Donnie deed wat hij kon maar Scheveningen bleek over een 2e adem te beschikken. Niet zo gek, als je naast longen ook de beschikking hebt over een paar kieuwen, ;-). De uiteindelijke uitslag van 8-4 was niet onverdiend, maar wel geflatteerd. De E2 heeft dapper gestreden, maar als je de kansen niet benut, niet collectief verdedigt en ook nog eens niet geconcentreerd aan de wedstrijd begint krijgt ieder team het deksel op de neus, ook de E2. Scheveningen mag hun keeper wel danken voor zijn geweldige wedstrijd, maar als team stond het ook goed. Een leuke wedstrijd, een wijze les!

Maandag weer lekker scherp trainen, Fabian weet wat 'm te doen staat en volgend weekend weer knallen uit bij HMC.