E-pupillen, E3, Groep 6 06

19 september 2015 10:00

Scheidsrechter

Mario

Na de eerste twee super-overwinningen in de bekercompetitie hebben wijze voetbalheren en -dames besloten dat de E3 het zo goed doet, dat de E3 beter past in een hogere klasse.

Dat hebben onze E3-tjes geweten....Het team werd niet één, maar direct twee klasses hoger ingedeeld. Een hele kluif dus om ook op dit niveau te presteren. En dat dat niet meevalt, bleek al direct vorige week. Ondanks goed voetbal was daar vorige week de 12-1 nederlaag uit tegen Quick. Maar: niet te lang getreurd. Vol goede moed stond de E3 vandaag klaar op veld 4. Helaas zonder Colin en kort daarna ook zonder Owen, maar gelukkig wel met invalhulp van Jayden Batelaan.

De wedstrijd start iets na 10 uur. Het lijkt erop dat de spelers van de E3 nog even wakker moeten worden (of zijn zij onder de indruk van de wel héél lange spelers van Monster?!), want helaas kijkt de E3 na 20 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan. Dan is daar in de 22e minuut toch ineens een opening die wordt benut door Tijn. De nul is van het scorebord, het staat 4-1. Helaas weet Monster direct terug te komen en nog geen minuut later weten zij onze keeper weer te passeren. De stand is 5-1 en met deze stand gaan we de rust in.

In de rust is geen sprake van teleurstelling. De wedstrijd is nog niet uitgespeeld en de tweede helft biedt nog genoeg tijd om terug te komen. Na wat goede aanwijzingen van Nazima en Dwight, gaat iedereen weer het veld op. In de tweede helft wordt er sterk verdedigd door Bryan, Rafaela en Rayhan. Jayden staat scherp te keepen, maar helaas kan niet voorkomen worden dat Monster toch 2 keer scoort; het staat 7-1. Er moet iets gebeuren en wel meteen. Dan is er de prachtige voorzet van Tijn op Gilaino. En jawel: Gilaino scoort! Dit zorgt er voor dat de E3 wakker wordt geschud en tot grote vreugde van de Semper-aanhang wordt het spel alleen maar beter en beter. Enkele minuten later geeft Tijn wederom een voorzet en dit keer is het invaller Jayden die het doelpunt maakt. Knap hoor! Als je net een wedstrijd met je eigen team hebt gespeeld, om er dan nog een keer 50 minuten zo volledig voor te gaan!

De spelers van Monster zijn dan weliswaar niet verslagen, maar hebben wel door dat Semper Altius niet met zich laat sollen. Er volgen nog wat acties en er is nog een prachtige redding van Jayden die weer goed zijn doel uitkomt. Met nog maar een paar minuten op de klok is duidelijk dat hier niet meer gewonnen kan gaan worden. Toch zet de E3 tot het laatste moment door. Vlak voor het eindsignaal is het Tijn die vrij staat, de bal krijgt en hard op doel schiet. Ja! Het staat 7-4! Tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Het was een mooie wedstrijd. Zeker in de tweede helft heeft de E3 waanzinnig goed gespeeld. Veel dank aan invaller Jayden, scheidsrechter Mario en leiders Nazima en Dwight. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Scheveningen op het programma, met een hopelijk fitte én complete E3.