4 - 1

Quintus E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 6

31 oktober 2015 8:30

Na twee weken van rust, begon de competitie in de eerste klasse tegen Quintes E1. Trainer Bert had gezegd dat Quintes onverslagen in de bekercompetitie geëindigd, dus dat we op onze hoede moesten zijn. Personele problemen waren er bij ons. Gilano is geblesseerd en werd vervangen dor Hamid. Maar Max moest zich op het laatste moment ook terugtrekken wegens een kuitblessure. Jongens Beterschap en hopelijk een spoedig herstel. Ook de technische staf had uitdagingen. Coach Mike was ziek en werd vervangen door Joey en trainer Bert ging bij de E2 kijken, dus hielp ik (Fabian) Joey met de coaching.

Nu de wedstrijd:

Het gebruikelijke aftasten was begonnen toen Shivan na een paar minuten de keeper maar eens onder vuur nam. En dit was een wijs besluit. De keeper was nog niet wakker en de 1-0 was een feit. Dit was een sein om er lekker op los te schieten. Brad deed dit tot twee keer aan toe, maar beloonde dit niet met een treffer. We hebben de controle over de wedstrijd en Beniamin hoeft eigenlijk niet echt p te treden. Wij krijgen een vrije trap. Shivan neemt, bal ketst terug voor de voeten van Rishano, haalt uit maar et schot spat uiteen op de lat. De verdediging stond goed, we konden en gingen op zoek naar de 2-0. Deze stand kwam ook op het scorebord toe shivan  de bal passte op  Rishano, die de vrij staande Bradley zag en met weer een helpende hand van de keeper van Quintes kwamen wij op 2-0. Dit was de rust stand.

Tweede helft blijft ook in handen van Semper Altius. Hamid, Lucas en Rishano blijven goed hoog druk zetten, waardoor de verdediging redelijk simpel overeind bleef. Hamid was lekker op dreef en na een mooie kapbeweging zag hij Bradley, die onhoudbaar voor de keeper de 3-0 tegen de touwen schoot. Rishano werd nog een keer diep gestuurd, maar de sprint was erg lang en snel waardoor hij geen kracht genoeg meer had om de keeper te verschalken.  In elke wedstrijd krijgt de tegenstander ook kansjes. Quintes profiteerde 1 keer met een goede aanval 3-1. Gelukkig bleef het daarbij, maar dat hebben we wel te danken aan Beniamin. Hij had een geweldige reflex in huis op een vlammend schot van Quintes. Dit was het signaal dat wij weer de controle moesten nemen. Dit gebeurde dan ook. Lucas ronde een mooi combinatie doelpunt af die daarvoor via Salaheddin, via Bradley, terug naar Salaheddin, diep naar Rishano en voor op Lucas. 4-1 en wedstrijd gespeeld.

De eerste punten in de knip. Nu op naar volgende week uit tegen GDA.