E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

31 oktober 2015 8:30

Scheidsrechter

De TD

Na de 1e schermutselingen in de bekercompetitie, waarin de E2 keurig 3e is geworden, was het vandaag tijd voor het echte werk: de start van de competitie! Tegenstander was Wilhelmus, een tegenstander die altijd garant staat voor verzorgd voetbal. Vooraf aan de wedstrijd kregen de jongens een mooie speech van lijntrainer Bert, waarin werd benadrukt dat voetbal juist leuk moet zijn, dus de jongens stonden zeer gemotiveerd aan de aftrap. Weliswaar zonder Hamid, die mocht meedoen met de E1, en Pieter, nog herstellende, maar met de altijd gemotiveerde Owen stond er een mooi team op het veld.

De start kon eigenlijk niet mooier. Chip reageerde na 20 seconden alert op een verkeerde pass van de keeper en knalde zonder te knipperen met zijn ogen de 1-0 binnen! Lennart stond zelfs nog binnen koffie te bestellen, zo snel kan het gaan in het moderne voetbal. Na deze mooie start begon de wedstrijd zich te vormen.  Jayden, Chip en Allen moesten vandaag voor het creatieve aspect zorgen en met Freddie, Niels, Bastian en/of Owen in de achterste linie stond de verdediging als een huis en dat is lekker voetballen natuurlijk. Allen was vandaag nauwelijks af te stoppen en halverwege de 1e helft schoot hij, met een beetje hulp van de keeper, de 2-0 binnen. Wilhelmus zette een tandje bij maar de weinige kansen die ze kregen waren allen een prooi voor Donny, die vandaag weer als een tijger zijn doel verdedigde.

In de rust werden de nodige tactische tips door coaches Mario en Philippe gegeven dus in de 2e helft stonden de jongens weer op scherp. Meerdere mooie aanvallen kreeg de grote schare fans voorgeschoteld, maar helaas werd er niet met scherp geschoten. Gelukkig bracht uiteindelijk het inzicht van Chip weer uitkomst, want zijn afgemeten corner werd onberispelijk door Bastian, die goed naar de 1e paal was gelopen,  binnen gevolleerd: 3-0 en de fans wisten dat de punten in de knip waren. Uit een mooie aanval wist Wilhelmus toch Donnie te verschalken, maar in de slotminuut wist Jayden uit een snelle counter perfect voor het slotakkoord te tekenen: 4-1 en de, overigens voortreffelijk fluitende, scheids vond het toen welletjes.

De coaches, fans én spelers hebben genoten van een mooie pot voetbal, waarin de E2 op klasse en strijdlust een mooie overwinning heeft geboekt. Als de jongens Halloween hebben overleefd wacht volgende week wederom een mooie tegenstander: Forum Sport.