44'
...

E-pupillen zaterdag, E3, 6e klasse 09

31 oktober 2015 9:00

Zaterdag 31 oktober, een prachtige herfstmorgen met heerlijk voetbalweer.  De E3, in een tijdelijk iets gewijzigde samenstelling, staat vol goede moed klaar om de competitie te starten. Onder leiding van de opa van Colin wordt er afgetrapt. De wedstrijd tegen de E2 van Delft (waartegen tijdens de bekerwedstrijden al eens glansrijk werd gewonnen) is begonnen.

In de eerste minuten is het spel rommelig. Het lukt de spelers niet om elkaar goed te vinden. Een schot op doel van Colin in de 5e minuut mist. Vlak daarna is er een corner, vervolgens wat kleine kansjes voor het doel en een schot van Tijn in het zijnet. Delft laat zich nog niet echt zien, maar het lukt Semper ook niet om de keeper van Delft te passeren. Dan is daar in de 10e minuut een voorzet van Tijn op Colin en jawel! Colin scoort het eerste doelpunt van de competitie. Twee minuten later volgt een prachtige actie van Hermon. Zijn schot op doel mist helaas, maar desalniettemin krijgt hij een verdiend applausje van de Semper-aanhang.

In de 14e minuut van de eerste helft komt Paris in het veld en hoe! Zij weet bijna direct te scoren en brengt daarmee de stand op 2-0. Het spel gaat steeds vloeiender lopen en 2 minuten later scoort Hermon zijn 1e van het seizoen. In de 19e minuut weet Paris nog een keer de keeper van Delft te passeren. De teller staat weliswaar op 4-0, maar Delft is nu ook goed wakker geschud. In de laatste minuten van de wedstrijd moet de verdediging van Semper scherp blijven. Gelukkig lukt dat Bryan en Miguel prima en met een keurige 4-0 voorsprong gaat de E3 de rust in.

Zouden de spelertjes van Delft in de rust ernstig toegesproken zijn?  Of heeft Delft besloten na de rust een andere tactiek toe te passen? Het blijft gissen, maar het is een feit dat al in de 1e minuut na de rust Delft een prachtig doelpunt scoort. Er volgt een corner voor Semper, maar direct daarna neemt Delft het wederom over en weet bijna weer te scoren. Gelukkig is daar Jayden, die met een prachtige redding, het schot van Delft tegen weet te houden, maar: de toon is wel gezet. Plots is daar een bal die goed op de voet van Colin terecht komt en met een hoge bal over de keeper van Delft heen tikt Colin de 5-1 binnen. We zijn inmiddels al in de 18e minuut van de tweede helft. Gilaino heeft een prachtige actie op het middenveld, hij weet vervolgens Tijn te vinden die langs de linkerkant van het veld aardig wat meters richting het doel van Delft weet te overbruggen. Tijn geeft een voorzet op Paris en zij scoort het 6e doelpunt voor Semper. Delft geeft niet op, want kort daarna scoren zij hun 2e doelpunt van de dag. Tevens het laatste doelpunt, want met 6-2 eindigt deze eerste wedstrijd van de competitie.

Een prima start van de competitie. De trouwe Semper-aanhang hoop uiteraard op nog heel veel mooie wedstrijden in deze competitie. Dank aan de moeders van Rayhan en Bryan voor hun leiding. Dank aan de opa van Colin voor het fluiten. Volgende week staat er een wedstrijd tegen Den Hoorn op het programma. Hopelijk wordt dat weer net zo genieten voor toeschouwers én spelers!