43'
49'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

7 november 2015 8:45

Na de zwaarbevochten overwinning op Wilhelmus van vorige week wachtte vandaag een oude bekende voor de E2: Forum Sport. In de 1e wedstrijd van het seizoen was nog verloren van deze tegenstander dus de jongens waren erop gebrand om dit recht te zetten. De jongens waren op een missie zogezegd. Hamid was wederom afwezig vanwege verplichtingen bij de E1 maar met Colin als zeer welkome stand-in kon er met 9 man aan de wedstrijd worden begonnen. Fred had zowaar zijn wekker gezet dus alle jongens waren ook nog eens mooi op tijd...

In het begin was de E2 nog een beetje timide. Forum Sport kreeg flink wat ruimte en maakte daar goed gebruik van terwijl de E2 nog zoekende was. Uiteraard geen reden voor paniek, de kundige coaches Mario en Philippe wisten daar wel raad mee en zetten de boel nog eens goed neer. De 1-0 achterstand kwam letterlijk uit de lucht vallen via een Semper-been en toen even later Forum Sport vrijelijk de 2-0 mocht binnen schieten gingen de supporters zich toch eens achter de oren krabben. Nergens voor nodig bleek al snel. De E2 ging steeds beter voetballen en menig kans werd gecreëerd maar helaas niet bekroond met een doelpunt. De keeper van Forum Sport stond goed op zijn post en pakte vele ballen. Colin had de bal zelfs voor het intikken in het lege doel maar met links is dat toch lastiger dan met rechts. Jayden, Chip en Allen hadden nog geen geluk met hun acties en Pieter bleek toch nog niet wedstrijdfit en moest de wedstrijd halverwege de 1e helft staken. Zijn creatieve ingevingen werden voorin node gemist dus dat bleek het sein voor de verdediging om zich meer met de aanval te bemoeien. Gelukkig had Bastian net voor het rustsignaal het vizier wel op scherp staan en zijn knal belandde via de binnenkant van de paal in het doel: 2-1 en heel wat te bespreken in de rust.

In de 2e helft ging de E2 furieus van start. Forum Sport kwam er niet aan te pas maar de kansen werden nog steeds niet benut. De E2 kroop zelfs door het oog van de naald toen een harde knal via de onderkant van de lat en het hoofd (!) van Donny op wonderbaarlijke wijze uiteindelijk kon worden weggewerkt. Het was wederom een verdediger die de ban moest breken. Niels vond het allemaal wel welletjes, stoomde goed op, zag een gaatje en met een droge knal laag in de hoek wist hij de keeper te verschalken: 2-2 en ondanks de regen brak de zon door bij de supporters. De E2 ging ondertussen door met goed te voetballen. Chip mocht even later aanleggen, raakte de bal niet goed maar heel attent tikte Jayden bij de linkerpaal de bal binnen: 2-3. Dat gaf de E2 nog meer vleugels en Forum Sport werd aan alle kanten voorbijgelopen. Allen was bij vlagen weer onnavolgbaar en had pech dat zijn knal op de kruising uiteenspatte. Ook Freddie's knal was van grote schoonheid, maar de keeper stond op zijn post. Chip liet niet veel later zien hoe het wel moet en met veel gevoel knalde hij de 2-4 binnen met een handstand van Allen als beloning. Bastian had nog wat energie over en vanaf eigen helft passeerde hij eerst zijn tegenstander, toen de rechtshalf, de scheidsrechter, de rechtsback, nogmaals de verraste scheidsrechter en krulde de bal beheerst in de verre hoek: 2-5. Het slotakkoord was uiteindeljk voor Allen, die de prachtige assist van Colin hard tegen de touwen knalde: 2-6!

De E2 heeft vandaag laten zien flinke stappen te hebben gemaakt. Er is hard gewerkt, goed gevoetbald en een achterstand van 2 doelpunten blijkt geen reden voor paniek te zijn maar juist om er een schepje bovenop te doen en voetballend het verschil te maken. De sfeer binnen het team en de gedrevenheid van de jongens, staf én supporters geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.