Hoe een scheidsrechter het plezier van kinderen kan ontnemen

2 - 2

Semper Altius JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 6

14 november 2015 9:30

Het begon als een normale zaterdag. Bert had zijn gezin meegenomen voor een weekendje weg wegens de 50-ste verjaardag van zijn vrouw. Bradley, Mike en Bert waren er dus niet. Tijdens de warming-up viel Shivan uit, die met de minuut misselijker werd. Gili wilden we rustig brengen, maar moest nu toch een hele wedstrijd proberen. Allen uit de E2 was al aangesloten om tot 9 jongens te komen.

De scheidsrechter had zijn klokkie niet op tijd gezet en na ongeveer 10 minuten na half 10 begon de wedstrijd alsnog. Wij begonnen slap. We moesten in ons ritme komen. Dit gebeurde na een minuut of 5.  Na een charge op Salaheddin kregen we een vrije trap. Gili nam zijn kans en schoot de 0-1 binnen. We wedstrijd sukkelde wat door en veel strijd word er geleverd op het middenveld. Max krijgt nog een grote kans uit een corner, maar de omschakeling is niet goed en via een counter maakt Hercules 1-1. Het blijft een strijd. Allen gaat een solo aan en vergeet te scoren. Gelukkig hebben wij Beniamin die niet alleen geweldig kan keepen, maar ook inzicht heeft om een bal snel diep te geven. Lucas is alert en laat de bal twee keer stuiteren en neemt de bal dan op de slof 1-2.

Rust, drinken wordt na de wedstrijd verzorgd. De scheids wil wat tijd goed maken.

De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Veel strijd en weinig kansen. Er rolt een bal richting Beniamin en Gili schermt de weg af. Ineens klap,klap op zijn achterhoofd. De coaches haalde de jongen er gelijk uit, maar tot onze grote verbazing moest Gili er ook af vanwege een vermeende elleboog (die niemand heeft gezien). Helaas mocht Gili en de speler van Hercules definitief niet meer het veld in. Normaal geef je een afkoelperiode bij kinderen en geeft ze daarna een tweede kans. Met 6 tegen 6 werd de wedstrijd voortgezet en onze organisatie was compleet weg. Na veel aanwijzingen stond het weer redelijk en kreeg Hercules geen grip op de wedstrijd. Helaas ging het gepaard met frustratie. Max kreeg een behoorlijke overtreding te verwerken. Wij bleven veel strijd leveren. Lucas kon samen met Rishano uitbreken, maar voordat Lucas de bal kon spelen werd hij door twee man gevloerd. De scheidsrechter floot niet eens voor deze overtreding. Wij konden onze ogen niet geloven, als ouders en begeleiders.  Na ons idee was de tijd van de wedstrijd al verstreken, maar de scheids gaf aan dat we nog ongeveer 10 minuten moesten spelen. Na weer een charge, nu op onze keeper Beniamin kregen we te zien waar de scheidsrechter op uit was. Als een speler en nu zelf een keeper op de grond ligt te huilen. Moet je als scheidrechter de speler in bescherming nemen, maar de scheidsrechter van dienst liet doorspelen totdat Hercules eindelijk de 2-2 kon binnen schieten in open goal. Na protesten van onze kant bleef de scheidsrechter en later bleek ook het bestuur bij hun standpunt en noteerde wij een gelijkspel. Ik was blij voor de kinderen dat de wedstrijd was afgelopen. Ze hadden hun speelplezier verloren.