E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

14 november 2015 9:00

Scheidsrechter

De TD

Deze zaterdagochtend mochten de jongens van de E2 aantreden tegen een nieuwe dus onbekende tegenstander: Wippolder. Hamid was gelukkig weer van de partij, Allen helaas niet vanwege verplichtingen bij de E1 en Colin was wederom zo sportief om het team te versterken; top! In de winderige Hoekpolder (door de omstandigheden, niet door het ontbijt van de coaches) waren de omstandigheden bar en zo bleek ook de wedstrijd.

De scheidsrechter floot stipt om 09.00 uur af en dat zou niet de laatste keer blijken. Zoals vaker dit seizoen begon de E2 wat stroef. De bal werd wat slapjes rondgespeeld en zo werden ook de duels aangegaan. De beste kansen waren voor de E2 maar in het doel van Wippolder stond een keeper die een grandioze wedstrijd speelde; hij was niet te passeren in deze fase van de wedstrijd. Hamid, Chip, Jayden en Bastian beten hun tanden achter elkaar stuk op hem en ook het houtwerk werd enkele malen gepijnigd. Aan de andere kant bleek Wippolder uiterst koelbloedig en met venijnige aanvallen lieten ze Donny 2x kansloos: wederom een 0-2 achterstand, het lijkt een patroon te worden. Maar de E2 stroopte de mouwen op en uiteindelijk wist Pieter op slag van rust een corner van Chip loeihard binnen te schieten: 1-2 en dat gaf de burger weer moed. De coaches hadden heel wat te bespreken in de rust maar de verkleumde fans hadden er vertrouwen in.

De 2e helft was een paar minuten oud toen de E2 wederom een mooie aanval opzette en via Bastian, Chip en Jayden werd Hamid vrijgespeeld en onhoudbaar knalde hij de 2-2 binnen. Wippolder werd meer onder druk gezet maar bleef via snelle counters zeer gevaarlijk. Dit resulteerde halverwege de 2e helft in een harde voorzet die onbedoeld via een Semper-been bij de 1e paal binnenviel: 2-3 en nu was het de E2 die het zwaar had. Freddy, Niels en Bastian stroopten de mouwen nog eens wat hoger en gingen de aanvallers meer ondersteunen met alle risico's van dien. Gelukkig pakte dit goed uit want na goed door zetten van Chip mocht hij een corner nemen dus alle hens aan dek voor Wippolder. En terecht want Chip's corner werd loeihard door Jayden tegen de lat gekopt maar uit de kluts wist hij toch nog de bal met keeper en al over de lijn te werken: 3-3! Wippolder sputterde wat tegen, maar de scheidsrechter, bijgenaamd Hawkeye, had staande op de achterlijn  duidelijk waargenomen dat de bal over de lijn was. De duels werden feller want beide teams wilden nog het winnende doelpunt maken maar dat kwam er niet meer van. Een zwaar bevochten punt voor de E2 dat hier niet ontevreden mee mag zijn.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan komt Den Hoorn op bezoek. De huidige koploper in de poule, dus een betere motivatie kunnen de coaches zich niet wensen. Deze week lekker trainen op afmaken en duels, daar valt nog wel wat winst te boeken maar over de inzet en motivatie van deze groep valt niks aan te merken, grote klasse!