E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

21 november 2015 9:00

Scheidsrechter

Dhr. Kramer

Een van de weinige wedstrijden die deze zaterdag op écht gras werd afgewerkt was gelijk een kraker: koploper Den Hoorn kwam op bezoek in de Hoekpolder. En in de polder kan het stormen, dat weten we maar al te goed. De omstandigheden waren guur maar de jongens, de tegenstander, de supporters én de coaches lieten zich hier niet door uit het veld slaan en stonden stipt om 09.00 uur paraat. Álle supporters?! Nee, er was er een die zich te goed deed aan zijn eigen oliebollen ....

Den Hoorn bleek een fris voetballende ploeg te zijn en een inmiddels vertrouwd scenario speelde zich af: binnen  enkele minuten stond de E2 op een 0-2 achterstand. Maar zoals eerder bleek dat het sein voor de E2 om ook met de wedstrijd te beginnen. Eerst raakte Jayden nog de lat als waarschuwing maar toen even later Hamid Chip in stelling bracht was het direct raak: 1-2. Niet veel later schoof Bastian goed mee op, kreeg keurig de bal van Jayden in zijn voeten, passeerde een mannetje en legde de bal mooi klaar voor Chip die met zijn 'gouden' rechterbeen de 2-2 binnen knalde. De wedstrijd was nu los en over en weer waren er kansen. Den Hoorn testte meerdere malen Donny maar deze keepte de wedstrijd van zijn leven en wist menig bal te pareren. Onverwacht viel vlak voor rust uit een corner de 2-3 maar er waren nog 25 minuten te spelen, dus genoeg tijd om orde op zaken te stellen. De coaches zetten de jongens in de rust op scherp terwijl scheidsrechter Lennart even rustig op adem kon komen.

In de 2e helft kreeg Den Hoorn een lesje in effectiviteit te verwerken. De verdediging van de E2 stond nu als een huis: Freddie, Bastian en Niels 'aten' hun tegenstander op en stuwden het hele team vooruit. Kansen bleven niet uit en deze keer de doelpunten ook niet. Binnen 10 minuten werd de wedstrijd namelijk beslist. Eerst mikte Pieter loepzuiver raak van afstand, vervolgens wist Hamid het stiffie van Freddie knap binnen te koppen, hierna wist Allen uit een snelle counter Jayden te bereiken die met een vlammend schot met zijn linkerbeen (!) de keeper wist te verrassen en toen even later de voorzet van Chip bij de 2e paal door wederom Jayden binnen werd gelopen met zijn lichaam was de 6-3 tussenstand bereikt en de wedstrijd gespeeld. Voor de statistieken wisten Den Hoorn en de E2 (wederom een poeier van Chip) nog een doelpunt te maken, maar de coaches en supporters wisten genoeg: deze jongens kunnen knallen!

Volgende week een kwartiertje eerder beginnen met de warming-up, wellicht dat de jongens dan direct vanaf de aftrap bij de les zijn.