Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen

1 - 4

Semper Altius JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 6

28 november 2015 9:30

We mochten deze zaterdag spelen bij Quintus. Een ploeg die we thuis al hadden verslagen. Dit brengt echter risico's met zich mee. Onderschatting of gemakzucht. Echter hadden wij ook ons lesje geleerd door niet scherp aan de wedstrijd te beginnen.
Na een minuut stilte wegens het overlijden van iemand van Quintus begon de wedstrijd.
Quintus begint goed met veel druk naar voren. Wij proberen dit voetballend op te lossen, maar dan moet de passing wel strakker en harder. Zodoende had Quintus meer bal bezit, maar werden niet gevaarlijk. Gili krijgt voorin een goede kans, ons eerste wapenfeit. Dit geeft ons het startschot voor een wel heel goede fase in de wedstrijd. De 1-2tjes vlogen ons om de oren. Gili krijgt daardoor een opgelegde kans, maar is net te onrustig in de aanname. Hierna krijgt Lucas de bal na een 1-2 met Bradley en schiet hard in de kruising de 0-1 binnen. We bleven zeer goed voetballen en nu was het Salaheddin die op het middenveld de bal veroverd en de bal aan Bradley geeft, die op zijn beurt Lucas wegstuurt, die op zijn beurt de keeper te snel af is en met zijn puntje van zijn teen de 0-2 binnen tikt. Bradley scoort de 0-3 na weer een 1-2, dit keer met Gili. Voor de rust krijgen we nog diverse mogelijkheden met zeer veel goed combinatie voetbal.

Rust, Bert gaf aan dat het heel goed ging, maar dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat we door moesten gaan met waar we mee bezig waren.

De tweede helft bleven wij de bovenliggende partij. Duels werden gewonnen. Kansen kregen we door schoten uit de tweede lijn van o.a. Shivan en Rishano. Uit een afgeslaagde corner neemt Colin de bal onder vuur, maar geen doelpunt. Na een blessure geval, zou Shivan de bal terug spelen op de keeper van Quintus, maar Shivan raakte de bal wel erg goed, waardoor de keeper de boogbal niet kon tegen houden 0-4. Uit sportiviteit gaven wij een doelpunt terug, want als we willen winnen, dan wel op een eerlijke manier 1-4. Na een onderscheping van Max, stuurt hij Rishano weg, die een geweldige sprint van wel 40 meter neemt en nog kracht genoeg heeft om de keeper onder vuur te nemen. Uit de rebound scoort Salaheddin nog bijna. Kansen hebben we genoeg, maar de krachten vloeien toch een beetje weg. De scheids floot na een prima wedstrijd van zijn kant voor het einde van de wedstrijd.
Beniamin heeft net veel te doen gehad, dus hij mag zijn kunsten nog vertonen tijdens de penalties series.
Ik en alle supporters hebben zitten/staan genieten van jullie optreden. Volgende week weer tegen en uit bij Quintus voor de beker. Hopelijk kunnen we deze vorm vasthouden en dan belooft volgende week weer een spektakel!!!