... (schot)
45'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

28 november 2015 10:45

Na de eclatante overwinning op Den Hoorn van vorige week is/was de E2 de nieuwe koploper in de poule en dat brengt toch wat extra druk met zich mee. De tegenstanders zijn automatisch gebrand op een goed resultaat en daar moeten de jongens nog mee leren om te gaan. De tegenstander van vandaag was wederom een oude bekende, Wilhelmus. Waar de heenwedstrijd vrij gemakkelijk was gewonnen, bleek vandaag dat het niet vanzelf zou gaan. Het team was compleet, dus keuzes genoeg voor de coaches die een ingenieus tactisch plan hadden bedacht.

Toen de jeugdige scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot bleek al snel dat het tactische plan overboord moest worden gegooid. Niels verstapte zich namelijk lelijk en moest tijdelijk naar de kant. Dit zorgde voor wat onrust achterin waar Wilhelmus wel raad mee wist want de 1-0 werd netjes binnengekopt uit een hoekschop. Even later bleek de E2 een snelle leerling te zijn, want uit een mooi genomen hoekschop van Jayden knikte Chip keurig de 1-1 tegen de touwen. Toen was de E2 warmgedraaid. De fans gingen er weer eens goed voor staan en ze werden niet teleurgesteld. De volgende hoekschop werd wederom goed genomen door Jayden, verrassend doorgekopt door Bastian en helaas net overgekopt door Hamid. Zonde, deze acties hadden zeker een beter lot verdiend. Niet veel later bediende Hamid keurig de vrijstaande Chip, maar een onverwacht polletje op het kunstgrasveld gooide roet in het eten. Toen ging even later Hamid zelf op avontuur , passeerde netjes 2 man maar hij schoot vrij voor de keeper helaas recht in zijn handen. Met de 1-1 ruststand deed de E2 zich tekort, maar in de 2e helft zou het allemaal goed gaan komen nietwaar!

Nou, niet helemaal. Waar Wilhelmus goed bleef tikken stond de E2 constant met een mannetje minder achterin. In het begin van de 2e helft wist de verdediging, samen met de wederom foutloos keepende Donny, dit nog op te lossen maar de lat moest ook 2 maal redding bieden. Na 10 minuten mocht Bastian aanleggen voor een vrije trap. Zijn poeier werd met kunst- en vliegwerk door de keeper nog tegengehouden maar de attent ingelopen Pieter wist de bal genadeloos binnen te tikken: 1-2 en het leek de goede kant op te gaan. Zeker toen uit een snelle counter Pieter goed de vrijgelopen Chip wist te bereiken en vrij voor de keeper faalde hij uiteraard niet: 1-3 en een gespeelde wedstrijd dachten de fans. Maar helaas. De zware wedstrijd had toch zijn tol geëist en niet alle jongens konden het meer belopen. Wilhelmus maakte goed gebruik van de geboden ruimte en scoorde binnen enkele minuten de 2-3 en ook nog de 3-3. Dat was weliswaar een bittere pil na de goede 1e helft en de voorsprong, maar gelukkig werd het ene punt nog mee naar Rijswijk genomen.

Zoals eerder geschreven zit de E2 in een leuke poule, waar geen 'makkelijke' tegenstanders in zitten. Ieder team kan van ieder team winnen en de koppositie moet echt veroverd worden. Komend weekend is er geen programma, dus de komende weken kan er lekker getraind worden op automatismen.