D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

3 november 2012

Een kleine nederlaag...

Door Erdi Kamcili.

Om kwart over tien zaten we in de kleedkamer bij D.W.O. waar we onze wedstrijdbespreking mochten houden. De trainer had deze keer niet veel te vertellen, het plan was hetzelfde als bij de vorige wedstrijd. Daarna gingen we naar het veld voor de warming-up. Wegens ruimtegebrek was het een geïmproviseerde warming-up en een hele korte (niet zoals we gewend waren). We begonnen tien minuten later als gepland aan de wedstrijd. We begonnen middelmatig, de kansen waren over en weer. Zij kwamen steeds met de lange bal door het midden op hun snelle spits bij ons goal. Keeper Mitchell had de bal in zijn handen keek rond en schoot ver uit naar Jason. De trainer vond dat Mitchell had moeten opbouwen en stond dat ook tegen Mitchell te vertellen maar Jason ging op snelheid achter de bal aan en schoot hem netjes in de linkerhoek (en de trainer had het doelpunt gemist): 0-1. D.W.O kreeg daarna wat meer kansen, en ze kwamen een paar keer één op één met keeper Mitchell, die alle ballen pakte. Bij een aanval van ons kreeg Nick de bal vlakbij de vijf meter en legde terug op mij. Ik schoot de bal hoog in maar een verdediger blokte die binnen de zestien met zijn armen. Jammer genoeg gaf de scheids geen penalty want anders was de wedstrijd misschien anders gelopen. Kort daarna floot de scheids af voor het einde van de eerste helft met een stand van 0-1. In de kleedkamer (we kregen trouwens niks te drinken van D.W.O.) was iedereen boos dat de scheids die penalty niet had gegeven, maar de trainer zei dat we ons er niks van aan moesten trekken. Hij zei ook dat we wat meer van achter moesten voetballen en de vrije rol van Timo werd omgezet in mandekking op hun razendsnelle spits. Dat pakte best goed uit want dat ging aardig in de tweede helft en D.W.O. kreeg minder kansen. We kregen zelf alleen ook geen kansen meer. Na een minuut of tien in de tweede helft maakte Timo een onnodige overtreding aan de zijkant van de zestien. Die voorzet ging naar de tweede paal en de langste van D.W.O. kopte hem erin. Een tijdje gebeurde er voor de doelen niks. Tien minuten voor tijd schoot eentje van D.W.O de bal ongeveer vanaf de middenlijn hoog naar voren. Keeper Mitchell kwam zijn goal uit, door een klein inschattingsfoutje stuiterde de bal over hem heen. De bal rolde door maar Mitchell kon de bal net nog voor zijn doellijn wegtikken en het werd een hoekschop. De voorzet ging weer naar de tweede paal en weer ging de bal tegen de touwen. De laatste minuten waren alles of niets en gingen we één op één achterin spelen. Er kwam bijna geen extra tijd bij en de wedstrijd liep af in een eindstand van 2-1.

verslag van de site van D.W.O.:

Vandaag stond de wedstrijd tegen Semper Altius D1 op het programma. Voor de eerste keer in het seizoen waren we compleet. Tijdens de warming-up gaf Andruw aan dat hij buikpijn had. Jael begon daarom. Niet iedereen was even scherp en geconcentreerd tijdens de warming-up. Hopelijk had dit geen invloed op de wedstrijd.
De wedstrijd begonnen we veel te slap. We lieten ons verrassen door de snelle rechtsbuiten van Semper Altius. Hij liep in zijn eentje de hele achterhoede voorbij en voor we het goed en wel door hadden stonden we achter met 0-1. Daarna begonnen we wel met aanvallen, maar de controle en het overzicht ontbrak. Calvin had te veel naar Lex Immers gekeken. Korab en Michael kwamen keer op keer alleen voor de keeper, maar wisten niet tot scoren te komen. In bepaalde gevallen hadden ze de bal beter kunnen afspelen naar de vrijstaande speler. Het is niet belangrijk wie er scoort als die bal er maar ingaat. Als we de kansen hadden benut hadden we met de rust voor kunnen staan met 5-1. Helaas was dit niet het geval en keken we tegen een achterstand aan van 0-1.
We moesten de tweede helft echt uit een ander vaatje tappen. Er moest gestreden worden voor elke meter. We moesten de tegenstander geen meter ruimte gunnen. Gelukkig was de donderspeech goed overgekomen. We gaven Semper Altius geen tijd meer om op te bouwen. Halverwege de tweede helft krijgen we een vrije trap op links door een overtreding op Michael. Bo gaat achter de bal en staan en legt hem precies op het hoofd van Sven. Gelukkig het staat 1-1. Hierna zetten onze jongens alles op alles om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Vijf minuten voor tijd schiet Chris net over de middenlijn richting doel van Semper Altius. Hun goede keeper verkeek zich helemaal op de bal. In een uiterste poging tikt hij de bal nog net corner. Bo neemt de corner. De bal komt precies op het hoofd van Jonathan en het staat 2-1. Hierna krijgt korab nog een paar grote kansen maar de bal gaat steeds net voorlangs. Met veel inzet en strijd sluiten we de wedstrijd winnend af. Als we de komende wedstrijden altijd zo voetballen als in de tweede helft kan het nog een leuke competitie worden.