2 - 1

Semper Altius JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 1 21

5 december 2015 9:00

Weer mochten we tegen Quintes aantreden en weer was het een uitwedstrijd. Wat is normaal als je twee keer de tegenstander hebt overklast in de competitie. Je gaat te makkelijk worden. Je bent in je hoofd niet bij de wedstrijd en de echte gif om een wedstrijd te winnen is dan niet altijd aanwezig.

Bij de tegenstander werkt dit meestal andersom. Een rode lap voor de ogen van een losgelaten stier.

En zo was de wedstrijd ook. Quintes begon goed, was feller, wilde niet weer verliezen. De eerste 10 minuten zijn dan ook voor Quintes. Maar echte kansen zijn er nog niet. De 1ste kans van de wedstrijd is wel voor ons. Shivan schiet op de lat. Quintes blijft meer energie in de wedstrijd leggen en door een snelle aanval met lopende spelers komen ze terecht op 1-0. Typerend voor ons deze wedstrijd is dat wij een corner hebben en Beniamin handelend moet optreden.

Gelukkig rust. Trainer Bert kan dan even de jongens toespreken en dat was nodig ook.

De 2de helft moest beter om aanspraak te maken om een ronde verder te komen, maar het was hetzelfde spelbeeld. Veel energie van Quintes en wij toch redelijk achter hen aan rennen zonder zelf het initiatief te krijgen. De echte mogelijkheden zijn wel voor ons. Lucas krijgt een dot van een kans, maar is ook te traag in de balbehandeling. Beniamin treed een paar keer geweldig op en zodoende bleef het lang 1-0 voor Quintes. Wij worden iets sterker gedurende de 2de helft wat leidt tot een verdiende treffer. Lucas speelt een inglijdende man van Quintes uit en zet de bal strak voor op Bradley, die mooi het overzicht had bewaard en de bal in de lange hoek schoot 1-1.

Om strafschoppen te ontlopen moesten we winnen. We speelden meer naar voren, maar werden niet echt gevaarlijk. Quintes kwam nog wel bijna op 2-1, maar wij hebben Beniamin. 5 minuten voor tijd krijgen wij nog een dot van een kans. Salaheddin had zich prachtig vrijgemaakt en kon de bal in een hoekje leggen, maar zoals hij zelf aangaf na de wedstrijd, werd hij nerveus en schoot hij de bal via de lat over. De laatste kans van de wedstrijd is ook voor ons. Via een kluts belandt de bal niet in het goal, maar naast.

Einde wedstrijd. Gelukkig nog een 1-1, maar verdiend was het niet. Dan maar een goede strafschoppenserie en stiekem een ronde verder.

Het lijstje was gemaakt. Shivan eerst, dan Bradley, Gili, Lucas en Salaheddin.

Quintes begint en schiet over. Voordeel voor ons, maar als je niet goed in de wedstrijd zit brengt een penalty veel druk met zich mee. Shivan en Bradley missen dan ook. Quintes scoorde wel. Gili maakt gelukkig wel zijn doelpunt waardoor het 2-1 werd. Quintes bleef de strafschoppen onhoudbaar inschieten voor Beniamin. Dus moest Lucas raak schieten anders was het afgelopen en was Quintes door in de beker. En helaas Lucas schoot ook niet raak en daarmee was het bekertoernooi voor ons afgelopen.

Nu maar voorledig op de competitie richten, waar onze eerste thuiswedstrijd wacht sinds lange tijd.