4 - 2

Hercules E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 6

12 december 2015 9:00

Nog voordat ik klaar stond met papier en pen in de hand. Kon ik al een 2-0 op het papier zetten.

Salaheddin tikte de 1-0 binnen uit een voorzet van en Max volleerde de bal binnen uit een corner van Salaheddin. Wat een begin en dit van een tegenstander waar we van te voren toch best schrik van hadden. We spelen met heel veel druk naar voren en een passie om de wedstrijd vroeg tijdig te beslissen. Dit gebeurt bijna als we een vrije trap mogen nemen. Shivan schiet de bal geplaatst in de lange hoek. Keeper tikt het leer eruit en Bradley profiteert bijna. Nu weer een corner en weer is het bijna Max die de bal met een volley achter de touwen werkt. Het is smullen voor de Semper supporters. Beniamin heeft nog geen bal gehad en duikt maar eens naar een bal die langs het doel wordt geschoten. Salaheddin pikt de bal op het middenveld op, passeert 3 man en tikt de bal rustig voor op de vrij staande Gili 3-0. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Bradley is zijn man te sterk af en weer staat Gili aan het eindstation 4-0. Hercules heeft een paar geweldige voetballers die ook kansjes creëren, maar altijd staat daar Beniamin, die samen met de verdediging een goed stel vormt. Colin stoomt een paar keer mee op en probeert vanuit de tweede lijn de keeper te verschalken. Shivan denkt, wat Colin kan, kan ik ook. Maar beide scoorden niet.

Rust, lekker limonade drinken en niet een donderpreek krijgen. Wat is rust dan toch lekker!!

Als je 4-0 voor staat, kruipt er in elke ploeg gemakzucht. Passes worden slordiger, je ziet openingen iets later, duels worden minder stevig ingegaan. Zo ook bij onze jongens. Dit is niet erg als je toch kansjes creëert en weinig weggeeft. Toch moest Beniamin meer werk verzetten om zijn goal schoon te houden. Na een 15-tal minuten waarin eigenlijk niets gebeurt, tikt Hercules ineens de 4-1 binnen. Kan gebeuren en dan gewoon zelf nog een keer scoren om het niet spannend te maken. Die kansen kregen we ook, maar Lucas kon zijn kansen niet afmaken. 3 minuten voor tijd scoort Hercules de 4-2. Onze jongens zijn moe en verlangen naar het eindsignaal. Toch nog wel even blijven knokken om de 3 punten wel op Semper te houden. En dat was ook zo, de scheids floot en de punten zitten in de knip.

We staan nu op een mooie 3rde plaats, echter er zijn nog een aantal ploegen met  een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week ’s-Gravenzande en zowaar weer een thuiswedstrijd. Laat het weer net zo’n goede wedstrijd worden als vandaag.