35'
40'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

12 december 2015 10:00

Na een weekend zonder wedstrijd stonden de jongens van de E2 vandaag weer te popelen om hun kunsten te etaleren. Zonder enkele trouwe supporters en cameraman Lennart maar wel met enkele nieuwe leden van de fanclub was het toch nog gezellig langs de A13. Trainer Fabian had de boel op de training van donderdag nog eens goed op scherp gezet en coaches Mario en Philippe hadden hun tactische meesterplan nog eens bijgeslepen dus niets was aan het toeval overgelaten. In de heenwedstrijd tegen Wippolder was een zwaarbevochten punt behaald, dus de jongens wisten dat ze aan de bak moesten.

Vanaf de 1e minuut werd er goed gevoetbald door de E2. De bal ging goed rond, er werd goed gekeken dus het wachten op een doelpunt. Die viel wel, maar helaas aan de verkeerde kant. Maar van een achterstand wordt de E2 niet zenuwachtig. Sterker nog, het blijkt vaak een signaal om er een schepje bovenop te doen. Allen nam vandaag het voortouw en met enkele fenomenale rushes bediende hij feilloos eerst Jayden (1-1) en 2 minuten later Hamid (1-2). Even later veroverde Hamid na goed doorzetten de bal, speelde Bastian aan die na een 1-2'tje met Hamid opstoomde richting doel, onderweg zijn mannetje van zich afschudde met een zeer stevig blok, de laatste man passeerde alsof ie er niet stond en vervolgens ook nog eens de keeper omspeelde: 1-3! De E2 ging nog makkelijker voetballen en Chip (mooie knal), Bastian (poeier vanaf de middellijn na goed doorzetten Jayden) en Pieter (bekeken schot) scoorden voor rust ook nog eens. Tussendoor deed Wippolder wel iets terug, maar de 2-6 ruststand zegt eigenlijk alles over deze wedstrijd.

Toen Bastian vlak na rust een corner van Jayden de 2-7 binnentikte was de wedstrijd helemaal gespeeld en de spanningsboog een beetje gebroken bij de E2. Wippolder maakte hier goed gebruik van getuige de 6 doelpunten die zij hebben gemaakt, maar via een 4-9 tussenstand (strafschop Freddie en wederom een solo van Bastian) liet de E2 er geen twijfel over bestaan wie de baas op het veld was. De supporters en coaches hebben genoten van de inzet en gretigheid van alle jongens en als de prima fluitende scheidsrechter een paar doelpunten had toegekend waren de dubbele cijfers bereikt en niet eens geflatteerd geweest.

Komend weekend de topper tegen Laakkwartier, een mooi moment om met een goed gevoel 2015 af te sluiten!