29'
40'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

16 januari 2016 9:30

Nu de winterstop (of beter gezegd de verlengde Kerstvakantie) ten einde is kon er vandaag eindelijk weer 'serieus'  gevoetbald worden. De E2 moest direct flink aan de bak, want tegenstander was de virtuele koploper van de poule, Den Hoorn. Het was nog even onzeker of de wedstrijd door zou gaan, maar gelukkig kwam de bevestiging tijdig. Helaas was Chip er niet bij vanwege ziekte en Allen was wat verlaat, dus met exact 7 tot het bot gemotiveerde jongens kon aan de wedstrijd begonnen worden. Trouwe supporter Fred was gelukkig ook weer van de partij en hij had zich goed gewapend tegen de gure omstandigheden: "twee kilo oliebollen als ontbijt en ze kunnen me zelfs op Antarctica loslaten". Tja ...

Dan de wedstrijd! Net als in de heenwedstrijd bleken beide teams goed tegen elkaar opgewassen te zijn. Over en weer werden leuke combinaties aan het publiek voorgeschoteld en menig stevig duel werd uitgevochten. Kansen waren schaars maar de E2 bleek uiterst efficiënt met de kansen die het kreeg om te springen. Jayden mikte in de 10e minuut een corner precies op het hoofd (of de muts) van Hamid en bekeken kopte hij de bal in de linkerbovenhoek van het doel: 0-1 en dat was een mooie opsteker. Een minuut later werd het nog mooier want uit een snelle counter wist Pieter zich vrij te spelen, behield mooi het overzicht en bediende Jayden op zijn wenken. Deze aarzelde geen moment en met een droge knal schoot hij de 0-2 binnen. Den Hoorn zette even flink aan en de verdediging moest flink aan de bak. Donny toonde zich vandaag echter weer een prima lijnkeeper en het trio Freddie, Niels en Bastian had ondanks de kou de mouwen opgestroopt en was niet van plan iets weg te geven. Toen halverwege de 1e helft een splijtende dieptepass van Bastian door Pieter op waarde werd geschat en ook nog eens knap door hem werd binnen geknald was de 0-3 ruststand al bereikt en een flinke tik uitgedeeld.

De 2e helft was een iets ander verhaal. Met de wind mee begon Den Hoorn sterk en na enkele minuten werd Donny dan toch verrast en stond het in ene1-3. De coaches van Den Hoorn zweepten hun team nog eens flink op en het was een periode flink aanpoten voor de E2. Maar gelukkig kwam Allen dan toch het team versterken en zijn dynamiek kwam goed van pas. De verdediging werd wat ontlucht en de E2 begon zich langzamerhand knap onder de druk uit te voetballen. De volgende actie was zelfs een zeer sterk staaltje voetbal. Allen ontving de bal op het middenveld, speelde na een korte dribbel met een mooie diagonale pass Jayden aan, die vervolgens bekeken de goed vrijgelopen Hamid aanspeelde. Deze behield in volle vaart de rust om met een droge knal de 1-4 binnen te knallen en de wedstrijd definitief te beslissen.

De coaches en supporters konden niet anders dan tevreden zijn. De jongens hebben als collectief een prima prestatie neergezet en de koppositie in de poule stevig in handen genomen. Volgende week wacht echter al weer de volgende kraker, de uitwedstrijd tegen Laakkwartier. Dus lekker trainen deze week, dan kunnen we vol vertrouwen deze uitdaging tegemoet treden.