0 - 5

Semper Altius JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 6

23 januari 2016 8:30

We mochten deze zaterdag morgen aantreden tegen en in ’s-Gravenzande en dat al om 8:30 uur. Trainer Bert wilde al om 08:00 verzamelen, dus dat betekende om 07:00 uur ons bed uit.

Maar het was lekker weer en wat moet je eigenlijk anders doen op een zaterdagochtend.

De grasmat lag er picobello uit met een heerlijk laagje dauw erop. Dit is in het voordeel van voetballende ploegen. En voetballen is wat we graag wilden gaan doen. De eerste paar minuten hadden we een licht overwicht zonder echte grote kansen. Kleine kansjes hadden we via Gili, Bradley en Lucas. Achterin waren Max, Colin en Beniamin niet te passeren en Shivan was de grote leider op het veld. We stonden dus goed. Gili kreeg de eerste grote kans, waarna Lucas volgde met en prima uitgespeelde kans. Op dat moment was de keeper van ’s-Gravenzande echt goed. Hij hield zijn goal tot dat moment goed schoon. Colin had moest hard werken achterin, maar loste het goed voetballend op. Een vrij trap voor ons en dan gaat Shivan altijd achter de bal staan. Met een verwoestend schot maakte hij de verdiende 0-1. De laatste echte kans was voor Colin die met rechts schoot terwijl hij eigenlijk met links had moeten proberen.

Rust, even op adem komen en dan snel de voorsprong vergroten, dat voetbalt een stuk makkelijker en is voor ons als supporters beter te verdragen.

We beginnen slordig, maar weten altijd onze eigen fouten te herstellen. Vanuit een corner scoort Max bijna, de rebound was voor Shivan. Bradley scoort met een poeier de 0-2 nadat Gili het overzicht goed weet te behouden. Twee tellen later gaat de keeper van ’s-Gravenzande in de fout. Lucas weet de intrap goed te onderscheppen loopt alleen op de keeper af, passeert hem en scoort de 0-3. Dit gaf de nodige rust aan onze jongens.

Vanaf dat moment hebben wij een heel sterk 9-tal gezien. Voetballend ging heel veel goed. Heel veel kansen werden gecreëerd en Beniamin stond eigenlijk een beetje zielig te zijn in zijn eentje. Grote kans voor Gili, die te snel schiet. Daarna kansen van Bradley, Salaheddin, Gili op de lat, Lucas voorlangs. Gili speelt op Lucas die de bal mist, maar daar is Bradley die goed oplet en de bal hard achter de doelman schiet. Slaheddin geeft een schitterende pass op Gili die nu zijn rust behoud en heel beheerst de bal naast de keeper schuift 0-5. Kansen blijven komen. Colin stond ineens rechtsvoor en mocht lekker schieten op het doel. Wij als supporters van dit team staan te genieten.

Dit is echt een heel leuk team. De 1ste  jaars kunnen zich lekker ontwikkelen onder de  aanwezigheid van de grote sterke 2de jaars. Er wordt hard gewerkt voor elkaar en er is bereidheid om elkaars plek over te nemen.

Ik en ik denk alle ouders zijn apetrots op jullie. Ga zo door!!!