Bastian Mars (afstandschot)
42'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

23 januari 2016 11:30

Na de knappe overwinning van vorige week op grote concurrent Den Hoorn wachtte vandaag al weer de volgende uitdaging voor de E2: de uitwedstrijd tegen Laakkwartier (voor het schrijfgemak in het vervolg Lakwa genoemd). Een serieuze uitdager, want de thuiswedstrijd werd slechts nipt en met enig fortuin gewonnen. Chip moest eerst nog even de hond (of cavia ?!?) uitlaten, maar verder was iedereen keurig op tijd aanwezig op het leuke complex aan de Jan van Beersstraat.

De E2 had deze week maar 1x kunnen trainen en dat was toch te merken. Het was flink zoeken naar de automatismen en omdat de jongens van Lakwa individueel minimaal gelijkwaardig waren ontspon zich een boeiende (wed)strijd. Jayden had na 2 minuten de ban al kunnen breken maar zijn schot werd met enige moeite door de Lakwa-keeper gekeerd. Na 10 minuten viel de 0-1 dan toch want Jayden wist uit een corner knap de inkomende Bastian te bereiken en deze tikte keurig de bal binnen: 0-1. Lakwa begon wat beter te voetballen en de E2 werd flink teruggedrongen. Met veel hartstocht en enkele gezaagde planken (Freddie hield de eer van de familie weer hoog) wist de E2 lang stand te houden maar uit een mooie combinatie viel 5 minuten voor rust de 1-1 dan toch. Na onnodig balverlies scoorde Lakwa in de slotminuut van de 1e helft ook nog de 2-1, dus in de 2e helft moest plan B van stal gehaald worden door de coaches.

De 2e helft begon echter knap slecht, want na 2 minuten was de stand al 3-1 en het 1e verlies van deze competitie leek zich af te gaan tekenen. Maar toen begon plan B dan toch in werking te treden. De trouwe supporters weten al lang wat plan B inhoudt, maar voor degenen die er niet bij waren wordt het eenmaal uitgelegd: vandaag stond plan B voor plan Bastian. Binnen 3 minuten wist hij namelijk met 2 goed genomen vrije trappen de stand weer gelijk te trekken en de vreugdekreten van de Semper-aanhang waren tot in Spoorwijk te horen. Niet veel later schoot Lakwa op mooie wijze de 4-3 binnen en was het weer even zweten ... maar plan B was nog niet uitgewerkt. Een minuut na de tegentreffer viel de bal in de drukte voor de voeten van Bastian en zonder na te denken knalde hij de 4-4 tegen de touwen en de wedstrijd lag weer helemaal open. Het team wist dat nu het moment was gekomen om door te drukken en aangemoedigd door de coaches en supporters deed het dat dan ook. Het zette nog eens flink aan en Lakwa kreeg het zwaarder en zwaarder. Freddie nam in de 42e minuut snel een vrije trap en wist bekeken Hamid te bereiken. Deze wist met een prachtige lob over de keeper ook zijn stempel op de wedstrijd te drukken: 4-5 en de familie Steenwijk zette spontaan de polonaise in (noot van de redactie: ze zijn inmiddels op de Mgr. Nolenslaan gesignaleerd). Het werden nog wel enkele spannende minuten, maar gescoord werd er niet meer.

Een mooie overwinning behaald op een prima tegenstander. Waar vorige week de 1e-jaars goed op dreef waren, waren het vandaag de 2e-jaars die het team op sleeptouw hebben genomen. En dit is nu net de kracht van de E2: iedere wedstrijd staan er weer andere jongens op die het verschil weten te maken. Volgende week is de E2 weer eens in de Hoekpolder te bewonderen want dan staat de wedstrijd tegen Forum Sport op het programma. Tickets kunnen worden besteld bij de coaches of ..