E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

6 februari 2016 9:00

Scheidsrechter

Frans Derks

Na de zwaarbevochten overwinning op Laakkwartier wachtte vandaag al weer de volgende uitdaging  voor de kanjers van de E2: Forum Sport. Een oude bekende want de 1e wedstrijd van het seizoen (beker) ging verloren tegen hen maar in de uitwedstrijd van de competitie werd alles weer recht gezet. Maar als ongeslagen koploper van de poule weet je dat ieder team gemotiveerd aan de wedstrijd zal beginnen. Als dank voor de ongeslagen serie van 9 (!) wedstrijden mocht de E2 op het meest afgelegen punt van de Hoekpolder (en Rijswijk) aantreden, namelijk veld 4. Voor F-pupillen groot zat, maar zeker voor 2e jaars E-pupillen 2 strafschopgebieden te klein. De koppositie brengt uiteraard extra druk en verwachtingen met zich mee, maar daar kan dit team prima mee omgaan zou blijken.

Nadat de winnaar van de John Blankenstein look-a-like award had afgefloten voor het beginsignaal ontspon zich een verrassende maar boeiende (wed)strijd. Reeds na enkele minuten opende Allen op aangeven van Jayden de score en de grote schare supporters ging er eens goed voor staan. Maar Forum Sport bleek toch iets beter met de gure weersomstandigheden om te gaan. Met 4 doelpunten op rij leek de 1e nederlaag voor de E2 van deze competitie een feit te worden met de ruststand van 1-4. Iedereen dacht het. Iedereen?!? Neen, coaches Mario en Philippe toverden na plan B namelijk plan W (= plan wind mee) in de rust uit de hoge hoed.

En dit plan had zijn effect. Eerst was het Allen, die de aanwijzingen van de coaches goed in zijn oren had gepropt en met een knal vanaf de middellijn voor de 2-4 zorgde. Het was deze treffer die nieuw elan in het spel van de E2 bracht. Leuk om te zien dat zijn treffer als collectief werd gevierd. De voortreffelijk fluitende scheidsrechter voelde al aan dat dit wel eens het kantelpunt in de wedstrijd zou kunnen zijn. Even later had Bastian het geluk aan zijn zijde. Met wederom een afstandsschot, die door de benen van de keeper zeilde, zorgde hij voor de aansluitingstreffer. De E2 gaf flink gas en Forum Sport werd onder de voet gelopen. Bastian speelde de goed vrijgelopen Jayden aan en tot genoegen van alle fans zorgde hij voor de gelijkmaker: 4-4 en nog ruim 15 minuten op de klok. Even later liet Freddie zien wat hij allemaal in zijn mars heeft en bekroonde zijn mooie rush met de 5-4! Pa Steenwijk verslikte zich bijna in zijn oliebol, maar gelukkig liep het goed af. Pieter deed ook zijn duit in het zakje en zorgde (met enig fortuin) voor de 6-4. Dat hij het overzicht echter weet te bewaren bleek bij de 7-4 van Hamid, die op een presenteerblaadje de bal kreeg aangespeeld en dit buitenkansje mooi (=hoog en droog) wist af te ronden. Dat Forum Sport in de slotseconde nog een keer scoorde is leuk voor de statistieken, maar de fans die er bij waren weten: "de E2 is een goed stel!".

Ongelooflijk dat dit team na een 1-4 achterstand toch nog weet te winnen. Het zegt alles over de onverzettelijkheid van Donny, Freddie, Niels, Bastian, Jayden, Hamid, Allen, Chip en Pieter: 9 kanjers die voor elkaar door het vuur gaan. Komend weekend wacht al weer de volgende uitdaging voor ze: Vredenburch uit! Kaartjes kunnen aangeschaft worden bij Bert Mathijssen of ...