15'
23'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 08

16 april 2016 9:45

Na de ongelukkig verlopen wedstrijd van vorige week stond vandaag de volgende 'halte' voor de jongens van de E2 op het programma richting de spannende ontknoping van deze competitie. Tegenstander was de nummer 3: Vredenburgh, waarvan in de heenwedstrijd vrij kansloos met 10-1 was verloren dus er was vandaag iets recht te zetten. De omstandigheden waren prima, een beetje aan de koude kant wellicht, en aan de grote opkomst was af te lezen dat het een belangrijke wedstrijd was. Met een compleet team tot hun beschikking hadden Philippe en Mario volop keus om hun tactische meesterzet(ten) ten uitvoer te laten brengen.

Na enkele minuten bleek al snel dat de E2 vandaag niets weg wilde geven: geen kado's en zeker geen punten! Goed geconcentreerd spelend werd Vredenburgh teruggedrongen en langzaam maar zeker groeide het geloof bij de jongens dat deze wedstrijd gewonnen ging worden. Wie anders dan Allen wist in de 1e helft tot 2x toe zijn klasse te etaleren en met een comfortabele 2-0 voorsprong werd de rust ingegaan. Wat een verschil met de heenwedstrijd! I

De 2e helft werd in een hoog tempo afgewerkt maar met voldoende wisselspelers was dat geen probleem voor de E2. Vredenburgh begon wel iets sterker te worden maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. De keren dat zij voor het doel kwamen stond de solide spelende Donny paraat en langzamerhand nam de E2 het initiatief weer over. De kansen om het doelsaldo iets op te vijzelen werden echter niet benut dus het bleef onnodig lang spannend. De verdedigingslinie stond vandaag echter als een huis, ongeacht de samenstelling ervan. Pieter liet vandaag wederom zien het verdedigingskunstje goed te hebben afgekeken van Niels, Freddie en Bastian, want hij had zijn tegenstander(s) mooi 'in the pocket'. Colin, Chip, Hamid en Jayden liepen zich een slag in de rondte en Vredenburgh had halverwege de 2e helft door dat er vandaag niets te halen viel in de Hoekpolder en wierp de figuurlijke handdoek in de ring. De laatste 5 minuten leken meer op tafelvoetbal, maar dat mocht de pret niet drukken. De belangrijke 3 punten waren binnen en volgende week moet de kroon op een tot dusver fantastisch seizoen worden gezet.

De competitie nadert nu echt zijn ontknoping De gedeelde koppositie is nog steeds een feit. Volgende week de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen tegen DHL waarin nog 1x alles moet worden gegeven om de benodigde 3 punten binnen te slepen. Morele kampioenen zijn de jongens al, want als je 2x de medekoploper met klare cijfers weet te verslaan bestaat daar verder geen twijfel over. Kaarten voor deze nu al historische wedstrijd kunnen alleen worden besteld én afgehaald bij Vermolen's Snackcar, Loosduinsekade te Den Haag. Bij het afhalen van 2 kaarten of meer heeft de eigenaar toegezegd er eigenhandig een lekker frikandelltje bij te serveren!