Mannen zaterdag, 1, 3e klasse/4e klasse N Nr11B - winnaar B nacompetitie

4 juni 2016 14:30

Scheidsrechter

Opdam, P.M.M.

Opstelling Semper Altius 1

Nadat we na een zeer wisselvallig seizoen op de 11e plaats in de 3e klasse geeindigd waren moesten een tweetal wedstrijden tegen Quick Steps beslissen over wel of niet degradatie.

Helaas konden in deze twee wedstrijden de neerwaartse spiraal in de laatste competitiewedstrijden niet omgebogen worden. Na de 1-3 thuisnederlaag was het noodzakelijk om in de uitwedstrijd snel te scoren om nog kans te kunnen maken op behoud van het 3e klasserschap.

Maar ook in deze wedstrijd slaagden we er niet in om te scoren. In de 17e minuut slaagde Quick Steps er echter wel in om hun eerste kans gelijk om te zetten in een doelpunt. In de rest van de eerste helft bleven we het wel proberen, maar het spel was niet goed genoeg om de stand voor rust nog gelijk te trekken.

In de 2e helft was goed te zien dat Semper Altius er niet meer in geloofden, zeker na de 2-0 in de 15e minuut na rust. Steeds meer duels werden verloren en in het laatste kwartier kon Quick Steps nog uitlopen naar een ruime overwinning van 5-0.

Dat Semper Altius een erg wisselvallig seizoen achter de rug had blijkt wel uit de resultaten:

Wedstrijd 1 t/m 5      10 punten       doelsaldo 10 - 5

Wedstrijd 6 t/m 12    0 punten         doelsaldo 8 - 30

Wedstrijd 13 t/m 20  16 punten       doelsaldo 16 - 15

Wedstrijd 21 t/m 26 1 punt             doelsaldo 4 – 1

Nacompetitie             0 punten         doelsaldo 1 – 8

We moeten de zomervakantie goed gaan gebruiken om het vertrouwen in de eigen mogelijkheden weer goed te krijgen en het komende seizoen gaan proberen om zo snel mogelijk weer uit de 4e klasse te komen. Deze 4e klasse zal het komende seizoen echter alleen maar zwaarder worden, niet minder dan 4 zondag 1e en 2e klassers stappen het komende seizoen over naar het zaterdagvoetbal en ook Concordia en DHC gaan het met een zaterdagafdeling proberen.