Semper Altius JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

10 november 2012

Door Nicky van Look.

Iedereen was op tijd en had zin in de wedstrijd tegen ADO Den Haag onder 11. Toen we aan kwamen bij ADO, gingen we naar de kleedkamer om ons om te kleden. De trainer gaf zoals altijd uitleg over wat we moesten doen in deze wedstrijd. Dit keer was dat, dat we wat aanvallender moesten spelen omdat ze wat jonger waren en wij dus fysiek sterker zouden moeten zijn. Toen de trainer klaar was met de uitleg gingen we warm lopen. De warming-up ging best goed.
Je zag in de eerste minuten dat wij zenuwachtig waren, waardoor wij niet goed voetbalden en hierdoor kreeg ADO twee grote kansen die gelukkig gemist werden. Na 10 minuten kreeg ADO een penalty doordat Roy de bal tegen zijn hand aan geschoten kreeg. Gelukkig werd de penalty gemist en bleef het 0-0. Na 12 minuten kregen wij onze eerste grote kans, maar het schot werd gestopt door de goede keeper van ADO. Helaas moest na een kwartier Stan geblesseerd van het veld af. Hij werd vervangen door Jesper. De rest van de eerste helft bleven wij rommelig voetballen en was ADO de betere ploeg. Gelukkig haalden we de rust met een 0-0 stand. In de rust zei de trainer dat we beter konden en dat we meer druk moesten zetten.
We begonnen de tweede helft beter, en gingen inderdaad feller van start. Hierdoor kregen we twee goede schietkansen die weer door de keeper werden gepakt. ADO bleef ook goed voetballen en zij scoorden in de 12e minuut van de 2e helft. Het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Hierna waren we redelijk gelijkwaardig met kansen aan beide kanten. Toch was het ADO wat na twintig minuten wist te scoren, 1-0 achter. Voordat we het wisten lag de bal weer achter Mitchell en stonden we met 2-0 achter. Hierna kregen wij ook nog enkele kansen maar helaas wisten we niet te scoren. De eindstand van deze sportieve wedstrijd was dan ook 2-0.
Jammer maar ik denk dat als we de volgende keer minder zenuwachtig zijn en we voetballen zoals we kunnen, dat we dan zeker kunnen winnen. Dus nu vol goede moed voor de drie punten volgende week tegen hsv Escamp.

verslag van de website van ADO Den Haag:

ADO Den Haag onder 11 – Semper Altius D1 2 – 0
Na een teleurstellende vertoning vorige week tegen SVH waren we nu uit op revanche. De wedstrijd was vanaf de eerste minuut boeiend waarbij we verzorgd voetbal probeerden te spelen en vanuit achteruit de bal goed het middenveld of rechtstreeks naar de spitsen speelden. Toch was de eerste grote kans voor Semper Altius, maar Tobias van der Kleij pakte de bal klemvast en zou dit nog een aantal keren doen. Even later maakt een verdediger van Semper Altius hands in het eigen strafschopgebied en mogen wij een penalty nemen. De ideale kans om op voorsprong te komen maar helaas werd deze penalty niet benut. De rest van de eerste helft zijn de ploegen redelijk aan mekaar gewaagd. Wij hebben meer balbezit maar Semper Altius komt er een aantal keren gevaarlijk uit. Achterin hadden we de zaken echter goed voor elkaar dus door tijdig ingrijpen gaven we weinig kansen weg en als dat wel gebeurde pakte Tobias van der Kleij alles klemvast. In de rust vertelde de trainer dat we hard voor elkaar aan het knokken waren,goed probeerden de bal rond te spelen en dat als we zo doorgingen de goal vanzelf kwam. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft, wij hadden het meeste balbezit en zij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit alleen scoorde Semper Altius niet. Wij scoorden nu gelukkig wel en zelfs twee keer. Eerst waren we al een paar keer gevaarlijk met een enkele mooie acties van Bradley Tuijt die bij een passeeractie waar hij twee verdedigers de hielen liet zien de bal in de korte hoek schoot, maar een mooie redding van de goede keeper van Semper Altius voorkwam een doelpunt. Na een afgekeurd doelpunt van Joey Harders wegens buitenspel en een bal van de lijn gehaald was het eindelijk raak. De bal werd door Aucke von Brucken Fock na een mooie combinatie met Kees van Lindert het strafschopgebied ingebracht ,de bal kwam via enkele schijven bij Luca Postelmans die onberispelijk inschoot. Daarna maakte Taner Bayram, die als rechtsbuiten indruk maakte met een aantal mooie rushes, de verdiende 2-0. Daarbij moet gezegd worden dat het juichen van Taner bijna net zo mooi was als het doelpunt zelf. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en waren we erg blij met de drie punten. Vooral omdat er vandaag erg goed gespeeld is, had gewerkt en iedereen positief en goed coachte. De technische staf is dan ook trots om deel uit te maken van dit team. We doen het elke week met z'n allen, de sfeer is top en er worden grote stappen gemaakt zowel op het voetbalveld als daarbuiten!